top of page
BACK

Dag van de aarde

reflectie

De natuur, dat vinden we natuurlijk allemaal belangrijk. We moeten zuinig zijn op de aarde en alles wat de aarde ons te bieden heeft. denk maar eens na: zuurstof om te ademen, water om te drinken, vuur om te koken. Ja, de natuur is natuurlijk het meest alomvattende fenomeen op aarde. Alles is natuur. Zelfs wij zijn natuur. Dus daar moeten we zuinig op zijn.

Het idee

Het idee voor een nationale Dag van de Aarde komt van oprichter Gaylord Nelson, hij is een Amerikaanse senator uit Wisconsin. Na het getuigen van de verwoestingen van de 1969 massale olievervuiling in Santa Barbara, Californië werd hij geïnspireerd door de student anti-oorlogsbeweging. Hij realiseerde zich dat als hij die energie met een opkomende publieke bewustzijn over lucht- en waterverontreiniging kunnen trekken, hij het milieu op de nationale politieke agenda kon zetten. 22 april, tussen de voorjaarsvakantie en het eindexamen, werd geselecteerd als de datum.

Op april 22,1970. 20 Miljoen Amerikanen gingen de straat op, parken en auditoria in om te demonstreren voor een gezond en duurzaam milieu. Duizenden hogescholen en universiteiten organiseerden protesten tegen de aantasting van het milieu. Groepen die hadden gevochten tegen olierampen, vervuilende fabrieken en energiecentrales, ongezuiverd rioolwater, giftige stortplaatsen, pesticiden, snelwegen, het verlies van de woestijn, en het uitsterven van dieren in het wild beseften plotseling hun gemeenschappelijke waarden.

SlowBeauty & "Mother Nature"

Wij zijn van mening dat de ware luxe is gedefinieerd door de gedachte, vakmanschap, ethiek, en de bijdrage die een merk maakt, samen met de erfenis die dit merk achterlaat. Ons erfgoed, is het belangrijkste wat er is en dat moeten wij met zijn allen koesteren. Zonder haar hebben wij geen bestaansrecht meer. Laten wij eens stil staan bij al het moois wat onze moeder te bieden heeft! Start @home

Liefs

SlowBeauty

bottom of page