top of page
BACK

Duurzaam

het begint een steeds groter begrip te worden

Inmiddels weten jullie wel dat wij bij SlowBeauty Lifestyle het milieu hoog in het vaandel hebben staan.Gisteren heb ik contact gehad met een van deze ondernemers. En op dat moment realiseerde ik mezelf dat ik nog nooit een blog geschreven heb over het onderwerp duurzaam consumeren. 

Ik loop al een tijdje met plannen om het assortiment van SlowBeauty Lifestyle verder uit te breiden met andere artikelen naast onze prachtige range van cosmetica producten. De voorwaarde is dat het tenminste op een duurzame manier vervaardig moet zijn en het liefst ook nog zo natuurlijk mogelijk qua grondstoffen.

Gisteren heb ik contact gehad met een ondernemer, die net als wij heel bewust bezig is met het ontwikkelen van producten op een milieuvriendelijke en bewuste manier, Wat ik dan persoonlijk mooi vind om te zien is dat het imago van geiten wollen sokken weg is. Ik stond in een modern bedrijf met de meest prachtig, catchy en vooral mooie producten. Dit wat dus het moment waarin ik realiseerde dat ik nog nooit een artikel geschreven heb over duurzaam consumeren en dat terwijl wij bij SlowBeauty Lifestyle hier zo mee bezig zijn. Wat is duurzaam consumeren nu eigenlijk en wat zijn duurzame producten?

Duurzaam consumeren

Als je duurzaam consumeert, houdt je rekening bij al je aankopen waar en hoe het product geproduceerd is. Daarbij ben je zelf ook bewust bezig met te kijken of je de producten ook echt nodig hebt en probeer je oude producten te recyclen of hergebruiken. Duurzaam consumeren is een levensstijl. Ik zou haast zeggen een sport. Neem nou als voorbeeld het opknappen van oude meubeltjes. Hoe leuk is het om daar je huis of kantoor mee in te richten?

Maar wat is duurzaamheid nu eigenlijk?

Duurzaam wil zeggen dat wij op een bepaalde manier met de aarde omgaan zodat de aarde in de behoeftes van onze kinderen en de generaties daarna, kan blijven voorzien. Heel simpel gezegd houdt het in dat wij een levensstijl ontwikkelen die ervoor zorgt dat de aarde bewoonbaar blijft. Als je hier goed over nadenkt realiseer je jezelf dat het heel belangrijk is. En ik weet zelfs zeker dat je er in je woonomgeving, qua bezuiniging op je energie, al mee bezig bent. Ben jij eraan toe om een stapje verder te gaan?

People, Planet & Profit

Als we het over duurzaamheid hebben horen we vaak dat deze omschreven word aan de hand van de drie P's zoals hierboven vermeld. Heel belangrijke is dat deze drie P's in evenwicht met elkaar zijn zodat onze bronnen niet uitgeput raken. Dus mens, milieu en onze economie zijn drie belangrijke factoren die een balans moeten vinden om te zorgen dat de aarde op langere termijn leefbaar blijft. We weten ook allemaal dat als wij op deze manier door blijven leven de natuurlijke bronnen zoals olie, gas en bomen langzaam aan verdwijnen. Zelfs de grond raakt onvruchtbaar. Ik denk niet dat ik uit hoef te leggen wat daar de gevolgen van zijn…….. Door duurzaam te leven en te produceren kunnen wij er met zijn allen voor zorgen, dat dit zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Duurzaam ondernemen

Maar ook duurzaam ondernemen is met een echte opmars bezig. Hier staan wij bij SlowBeauty Lifestyle ook bij stil en wij hopen dat onze Professionals hierdoor gestimuleerd worden. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) werkt op heel veel vlakken door. Daarnaast geeft het je bedrijf een bepaalde status. Vaak wordt er rekening gehouden met de uitstoot van CO2 maar ook met werkplekken en het welzijn van de werknemers. Duurzame ondernemers willen winst maken maar niet meer ten koste van alles.

Ik hoop dat ik jullie hiermee een aanzet gegeven heb om je eens meer te verdiepen in wat het allemaal voor een voordelen op kan leveren. Weliswaar is het niet gelijk zichtbaar op de korte termijn maar wel voelbaar in de portemonnee. Je gaat veel bewuster om me je aankopen, waardoor je minder aanschaft dus ook weer minder weggooit. En wat je koopt is vaak van zo een goede kwaliteit dat je er veel langer mee doet!

SlowBeauty

XOXO Mariska

bottom of page