top of page
SlowBeauty_Colors_Neutrals

Schoonheid komt van binnen

Think Inside & Out

Door gezond te eten ga je lekkerder in je vel gaat zitten, met alle positieve gevolgen van dien. Denk eens aan die stralende huid, mooi, dikker en glanzend haar of sterkere nagels.​

Hoe jij je van binnen voelt bepaald hoe jij er van buiten uitziet. En dat begint natuurlijk allemaal met gezond en verantwoord eten. Inmiddels weten jullie wel dat ik sta voor vers koken en dat het nuttigen van een maaltijd bij ons thuis niet zomaar gebeurd. Wij doen dit met aandacht en maken er een gebeurtenis van. Ook als mijn man ik samen eten.

Ik hoor jullie al denken, waar haal ik de tijd vandaan om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Dan doe ik er nog een schepje bovenop door te zeggen, dit zou je drie keer per dag moeten doen! En het kan ook zonder dat het je al te veel moeite kost.

Door een levensstijl aan te meten waarin goede voeding een belangrijke rol speel, ga je al snel merken dat je lichaam veranderd. Zelf koken met verse ingrediënten is de belangrijkste verandering die je kunt maken om je gezondheid te verbeteren. Door gezond te eten ga je lekkerder in je vel gaat zitten, met alle positieve gevolgen van dien. Denk eens aan die stralende huid, mooi dikker en glanzend haar of sterkere nagels. Dit zijn maar 3 voorbeelden van alle overige voordelen die het met zich meebrengt. Ik help je natuurlijk heel graag met de finishing touch aan de buitenkant door middel van al die mooie natuurlijke cosmetica producten die wij bij SlowBeauty Lifestyle aanbieden. Maar de uiteindelijk verantwoording ligt toch echt bij jezelf.

Even terug naar het gedeelte waarin ik het over tijd had. Dit is het meest gebruikte excuus om een diepvriespizza in de oven te schuiven of toch te kiezen voor de snackbar om de hoek, het gebrek aan tijd. Maar kost in de keuken een verse, gezonde maaltijd bereiden nou echt zoveel meer tijd? Nee, wij geloven alleen in de illusie dat kant-en-klare maaltijden en fastfood ons tijd opleveren. Dit komt voor een deel door marketing. Eigenlijk kun je een gezonde maaltijd net zo snel maken en ik weet zeker dat het veel beter is voor je gezondheid, omdat ik het zelf ervaar. Maar hoe tackel je dan het idee dat je te weinig tijd hebt om te koken? Tijdgebrek is vaak een smoesje, want we hebben wel tijd voor Social Media of om tv te kijken of om gewoon te spelen met onze telefoons (zelfs onder het eten). Ladies……als je daarvoor tijd hebt dan heb je ook tijd om te koken!

“Time is what we want most, but what we spend worst"

- William Penn -

Wie kookt, is de baas maar ook wie koopt, is de baas.

Hoe kies je nu bewust uit het grote aanbod van verleidingen die je dagelijks voorgeschoteld krijgt? Onderstaand heb ik een aantal tips voor je uiteen gezet die je een heel eind de goede weg op helpen en waardoor je behoorlijk wat tijd overhoudt om 's avonds die gezonde maaltijd met verse producten op tafel te zetten.

  • Maak altijd een boodschappen lijstje.

  • Ken je de supermarkt uit je hoofd? Schrijf je boodschappen dan in deze volgorde op. Het scheelt je enorm veel tijd.

  • Denk vanuit je voorraadkast. Is de rijst op? Schrijf het meteen op zodat je basis-voorraad intact blijft.

  • Koop met je hoofd, niet met je maag en ogen. Ga daarom nooit boodschappen doen als je honger hebt!

  • Plan, als het mogelijk is, je bezoek aan de supermarkt in de ochtend op een door de weekse dag. Dit scheelt ook weer enorm aan tijd. Geen drukte, lange rijen of het misgrijpen op artikelen waardoor je genoodzaakt bent om naar een andere winkel te gaan om het daar te kopen. Or even worse….. je gooit je plannen om en gaat toch voor de kant en klare maaltijd

  • Volg de buitenste paden. Groente, fruit, brood en zuivel. Let er maar eens op. Deze producten zijn altijd in de buitenste paden van een supermarkt terug te vinden. In de paden in het midden vind je de meer bewerkte producten, en die willen wij nu juist niet hebben…..

Ik wens jullie heel veel succes en wijsheid toe en hoop dat ik met dit blog een groot aantal van jullie in ieder geval aan het denken gezet heb. 

Enjoy :-)

XOXO Mariska (Founder)

lees ook

een verslaafde huid
IN SLOWBEAUTY MAGAZINE.BEAUTY TALK.
bottom of page