top of page

Is jouw huid verslaafd

wake-up & go natural

Wist je dat…
Heel veel producten vaseline of paraffine bevatten en dat deze producten door heel veel mensen gebruikt worden? En dan hebben we het over allerlei soorten producten van verzorging gezichtsverzorging, tot handverzorging en van body-, tot voetverzorging. Wat dacht je van Vaseline en paraffine? Het is een bijproduct van aardolie,  ook wel minerale olie genoemd. Klinkt alsof het heel natuurlijk is maar het tegendeel is waar.  Het kan bijna niet anders dan dat dit heel onprettig klinkt, laat staan dat je het op je huid aanbrengt! And let me tell you something….. dat is het ook niet!

Deze ingrediënten zorgen voor een chemisch synthetische vetlaag op de huid, waardoor poriën verstopt raken en je eigen natuurlijke huidvetten afbreken. Je sluit de huid dus compleet af op het moment dat je dit product aanbrengt. Hierdoor kunnen afvalstoffen de huid niet kunnen verlaten en de goede stoffen niet in de huid doordringen. Een hele logische conclusie is dat deze producten dus niks voor je huid doen, behalve dat het de huid voor een bepaalde periode aangenaam laat aanvoelen.

 

Op het moment het product uitgewerkt is merk je dat de huid droog en trekkerig aanvoelt, waardoor je nog sneller naar een product grijpt om dit gevoel te verminderen. Denk maar eens aan de welbekende Labello. Als je hier eenmaal aan begint is het steeds vaker nodig om het gevoel van droogheid aan de lippen te verminderen. Een echte verslaving genaamd; ‘paraffineverslaving’. Herken je deze verslaving?

 

Omdat het een heel goedkoop ingrediënt is, gebruiken heel veel grote, dure en bekende merken dit in hun producten. Daarnaast werkt paraffine ook nog eens antibacterieel wat ervoor zorgt dat het product langer houdbaar is. Een verzoek van mij aan jullie is om goed op te letten of deze stoffen in je dagelijkse verzorging verwerkt zitten en goed na te denken over het gebruik hiervan. Onderstaand heb ik nog een aantal argumenten geschreven die je wellicht helemaal overtuigen!

 

Wat krijg je van het gebruik van synthetische stoffen?

Synthetische stoffen kunnen direct of indirect de verstoringen van het biologische evenwicht van de huid veroorzaken, vooral bij gebruik op de langere termijn. Synthetische ingrediënten kunnen bijvoorbeeld de hormoonhuishouding ontwrichten, de zuurgraad van de huid aantasten en de vet mantel van de huid of de gehele huid ontregelen. Dit kan juist huidproblemen veroorzaken, zoals: acné, rimpels en huidontstekingen. Maar ook erger kunnen ze bijvoorbeeld lever en nier problemen opleveren en kankerverwekkend zijn, net zoals sommige E nummers in voeding.


Je huid af laten kicken…

Bij het overstappen van paraffine producten naar 100% natuur zuivere producten, moet de huid minstens een maand van deze (jarenlange) verslaving herstellen en wennen aan een goede, natuurlijke en biologische verzorging. In deze periode voelt je huid soms heel droog en trekkerig aan. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de huid meer velletjes vertoont of dat je spontaan weer pukkeltjes krijgt! Maar HOUD VOL!! Heb er vertrouwen in dat het goed komt. Jouw huid wordt zelf weer aan het werk gezet in deze periode en overbodige afvalstoffen worden afgevoerd. Na een aantal weken wordt jouw huid echt baby zacht en ziet er stralend en natuurlijk uit. Dat wil jij toch ook!

 

 

If you can’t eat it, don’t use it!

Breng alleen producten op jouw huid aan natuurlijk zijn! Want 60% van de producten die je op je huid aanbrengt, wordt opgenomen in je bloed. Eigenlijk is het gebruik van producten net zo belangrijk als hetgeen wat je eet! Stel je eens voor wat deze combinatie voor je uitstraling doet!

 

Last but not least

Ik hoor heel veel lezers nu denken; die producten zijn zoveel duurder als een verzorgingsproduct wat ik bij de Etos of het Kruidvat koopt! Dat klopt, maar…… realiseer je hierbij dan ook dat je veel minder product per keer nodig hebt, dus veel langer doet met bijvoorbeeld een flacon dag-, of nachtcrème. Ik denk dat de uitspraak; goedkoop is duurkoop hierop echt van toepassing is.

 

Heb ik je overtuigd? Neem dan eens een kijkje in onze shop

en stel je eigen dagelijkse verzorgingspakket samen! 

 

 

XOXO Mariska

bottom of page