top of page

Feestgerechten

vegan gezond & lekker 
De overheerlijk tiramisu

Ik als echte Italië fan en een familie waar de roots in Italië liggen kon ik dit gerecht niet aan jullie voorbij laten gaan. Ook dit maal heb ik een gerecht genomen wat ik zelf al meerdere malen heb bereid maar in de loop van de jaren stukje bij beetje aangepast is. Dit recept is de basis wat je overal op het internet terug vindt, maar het niet minder lekker maakt! Veel plezier met de bereiding.

TIJD 6:30 | VOORBEREIDING 0:30 | LEVEL: MAKKELIJKE | AANTAL PERS 8-10

​

Begin met het klaarzetten van een grote vierkante feestelijke schaal.

 

Meng vervolgens met een mixer of handklopper, in en een grote kom, de melk en vanillepudding samen. Klop in een andere kom de slagroom tot zich stijve pieken en schep de vanillepudding in slagroom tot ze volledig zijn gemengd. Schep daarna de mascarpone en suiker door het mengel.

​

Pak de lange vingers er in de tussentijd bij 

​

Meng in een ondiepe schaal, waar de lange vingers plat in passen, de rum en espresso, samen en dompel elke lange vinger gedurende een seconde in deze mix en begin met het bedekken van de bodem van je feestelijke schaal. Let op de bodem moet helemaal bedekt zijn.  Desnoods maak je een aantal lange vingers kleiner. 

​

Giet de helft van de taartvulling over de laag lange vingers die op de bodem ligt en bedek deze vervolgens met nog een laag lange vingers, die je in de espresso mix gedompeld hebt. Giet hierover de resterende helft van de taartvulling.

​

Laat de taart 6 uur in de koelkast opstijven en breng voordat je de taart serveert een laag cacaopoeder aan met daar overheen chocoladeschilfers van bruine chocolade.

 

Ingrediënten

  • 500 ml melk

  • 1 pakje vanilla pudding mix

  • 400 ml slagrooom

  • 150 gr mascarpone

  • 100 gr suiker

  • 34-40 lange vingers (afhankelijke van de grote van de springvorm)

  • 100 ml espresso koffie

  • 15 ml rum (als je van sterker houdt dan mag er meer toegevoegd worden)

  • Cocoa poeder

  • Chocolate schilfers of snippers

bottom of page