top of page
BACK

Een gezond lichaam

staat in verhouding tot een gezonde geest

We komen weer tot leven. Een tendens wat we in vele huishoudens terug zien is het aan de kant maken van het huis. Soppen, vegen, poetsen en het liefst in alle hoeken en gaten. Want laten we eerlijk zijn, hoe fijn is het om een schoon huis te hebben.

Een inleiding om aan te geven dat het niet alleen bij het schoonmaken van het huis zou moeten bljiven. Ook het reinigen van ons lichaam kan zo nu en dan geen kwaad. En wat is er nu een mooier moment dan dit ook in het voorjaar te doen. Zoals wij graag in een schone leefomgeving verkeren zo prettig is het voor je lichaam om deze ook eens een boost te geven.

We noemen het ook een boost, want jij als een drukke professional lady besteed hier natuurlijk doorlopend aandacht aan. Juist omdat jij als geen ander weet wat gezonde voeding voor je doet en hoe het jouw prestatie beïnvloed. En toch zijn wij er dan nog een voorstander van om nog even wat extra aandacht, die grote schoonmaak voor je lichaam, aan je lichaam te besteden.

In ons lichaam hopen zich grote hoeveelheden afvalstoffen op die wij op allerlei manieren binnen krijgen. Ook al denken wij nog zo gezond en biologisch te leven, we komen er niet onderuit dat er “slechte" stoffen ons lichaam betreden. Niet alleen door voeding maar ook door drukte, ons werk, of te weinig beweging, verzuren ons lichaam. Onze lymfeklieren dienen als afvalzakjes waar verschillende slechtere stoffen zich gedurende een periode ophopen. Stoffen die we liever niet te lang in ons lichaam houden. Juist in het voorjaar is het belangrijk om ons van deze stoffen te ontdoen. De overtollige ballast, toxines verwijderen door het lichaam goed te ontzuren en reinigen.

Bewegen, sap vasten, reinigingskuren, ontslakkingsmiddelen, kruiden en aangepaste voeding reinigen en vitaliseren ons lichaam, onze geest en onze ziel. En het mooie is je hoeft hier echt niet voor naar een kuuroord of een speciale kliniek. Onderstaand hebben wij een aantal tips voor je die je thuis heel goed toe kunt passen. Start het reinigen van uw lichaam met het drinken van plat mineraalwater aangevuld met kruidenthee.

  • Voeg dagelijks een eetlepel Super Greens toe aan uw groenten- of vruchtensap, of roer het door de yoghurt of kwark. De tarwegras en gerstgras brengen uw zuurgraad in evenwicht en geven meer vitaminen en mineralen direct uit de natuurlijke bron.

  • Neem een lekker bad met basische lichaamsverzorging. Een dergelijk bad activeert de huid en de slijmvliezen.

  • Pas uw voedingsplan aan en gebruik opbouwende plantaardige voedingsstoffen, zoals groente en fruit. Deze mineraliseren en vitaliseren het lichaam.

  • Neem een moment tijd voor stilte. Rust en kalmte verruimen de geest.

  • Voeg kruiden zoals kurkuma en gember toe aan uw salades of warme maaltijd, of gebruik Darmvita een kruidenelixer van Salus voor een goede verzorging van de darmwand.

In de praktijk is gebleken dat het zinvol is om, naast beweging en een goed voedingsplan, aanvullende stoffen te gebruiken die de stofwisseling en de lever ondersteunen. Door een zinvolle combinatie van salades, rauwkost, groenten en kruiden wordt uw lichaam gereinigd en tegelijkertijd optimaal voorzien van de vitale stoffen. Tarwe graspoeders, kurkuma en gember lenen zich hier uitstekend voor en leveren voldoende vitaminen, mineralen, spoorelementen en aminozuren om de stofwisseling te optimaliseren.

bottom of page