top of page

De herfst maakt je wakker

je huid op de winter voorbereiden

De lucht wordt steeds koeler en het najaar is officieel ingetreden. Het weer kan een ernstige invloed hebben op de huid en het is daarom van groot belang om je huid tijdens seizoenen de juiste behandeling te geven.

Zomer en winter zijn twee seizoenen waarin de extreme omgevingsfactoren de overhand hebben: de zon, de droge lucht de vorst en koude wind hebben allemaal hun invloed op onze huid. De lente en de herfst, daarentegen, vormen de perfecte tijd om te vernieuwen, om te herstellen van eerdere milieu invloeden en onze huid weer te prepareren voor de hardere klimaten.

lees ook

vrolijke appels
IN SLOWBEAUTY MAGAZINE.JOUW #MOMENTS.

Om je huid goed te verzorgen tijdens verschillende seizoenen zie je dat onze huid in de zomer en winter vooral bescherming nodig heeft. Tijdens de herfst en lente spreken we vooral over verzorging.

De huid van je lichaam voelt na de zomer en winter vaak heel droog, schaal en ruw aan. De reden hiervoor is dat de celdeling van je huid, in de periodes langzamer gaat. Daarom is het verstandig om je huid tijdens deze periodes extra aandacht en zorg te geven. Door middel van de door ons aanbevolen thuis behandelingen zorgt je ervoor dat de doorbloeding verbetert en je weer een stralende, frisse huid krijgt. Lees snel het recept en begin met het verwennen van je eigen huid!

Eerst een stukje informatie

Als je huid slecht doorbloed is, kan het vaal worden en een verouderde indruk maken. Bij een slechte doorbloeding van de huid kan de celstofwisseling niet goed plaatsvinden. Een goede celstofwisseling is nodig om de opname van werkstoffen in de huid en een betere afvoer van afvalstoffen mogelijk te maken. Er kan cel vernieuwing ontstaan en dat stimuleert de aanmaak van de collageen en elastine vezels. Elastine zorgt voor de elasticiteit en collageen voor de trekvastheid van de huid.

Wat adviseren wij je om te doen

De oplossing is het scrubben van je huid (gezicht en lichaam). Het liefst het hele jaar door maar in de maanden maart/april en oktober/november gaan we onze huid gedurende een periode van 3 weken intensiever scrubben. Je huid toont snel haar dankbaarheid door weer actiever te worden en sneller nieuwe cellen aan te maken. Let wel op dat je goed kijkt naar de huid van je gezicht. Mensen die een rosea of couprose hebben raden wij het bij af om het gezicht te scrubben. 

Hoe kan ik de producten het beste gebruiken?

Scrub je gezicht maximaal maar tweemaal per week. Breng het product aan en vermijd het gebied rondom de ogen en mond. Maak je handen licht vochtig en begin met kleine draaiende bewegingen en met een lichte druk. Start bij uw neusvleugels en vervolgens de neus, voorhoofd, rond de mond, wangen. Vermijd de huid direct onder de ogen. Alle dode huidcellen worden nu verwijderd, je huid word gereinigd en de oneffenheden aangepakt. Vervolgens verwijder je het product en dep je de huid droog.

Liefs

Team SlowBeauty

bottom of page