top of page

Jezelf mooier & sexy voelen

eenvoudige en leuke tips

De echte en eerlijke waarheid is; Beauty en Wellness kunnen niet in een flesje of potje verpakt worden. En geloof ons, wij hebben heel wat overnachtingen in hotels gehad op heel veel plekken op onze globe. Echt……. als er een zoiets bestond, hadden wij het allang voor je gevonden en aan je geïntroduceerd . Lees onderstaande tips en zoek er een aantal uit die voor jou werken.

lees ook

op een andere manier vitaal zijn
IN SPA #MOMENTS . LICHAAM
iStock-1141207362.jpg

We maken ons er allemaal schuldig aan als we langs al die mooie covers van tijdschriften lopen tijdens ons rondje boodschappen. Strakke body's, benen tot in de nek en taille waar zelfs een wesp nog jaloers van wordt. Bedrukkend werp je vervolgens een blik in je winkelwagentje en scan je de producten 1 voor 1 en realiseer je op dat moment dat er weer te veel overbodig etenswaar in je karretje ligt. Naast al die perfecte body's

overtuigd de media ons er ook nog van dat er zoiets is als een pil of een elixer, die je na inname, helemaal goed laat voelen met wat wij dagelijks onder onze kleren verstoppen! Lieve mensen, de waarheid is; Beauty en Wellness kan niet in een flesje verpakt worden. En geloof ons, wij hebben heel wat overnachtingen in hotels gehad op heel veel plekken op onze globe. Echt……. als er een zoiets bestond, hadden wij het allang voor je gevonden en allang aan je geïntroduceerd. Think in side & out.

Wat wij wel voor je doen is, in samenwerking met onze leveranciers en partners jou te helpen met het creëren van een levensstijl -lees Inner Beauty- waarbij en waardoor je jezelf goed voelt. Je gaat stralen aan de buitenkant en er gezond & fris uitzien. De onderstaande, misschien soms niet de meest alledaagse adviezen, zullen je hier zeker bij helpen.

1. Ademen

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat yogi's een mooie gloed hebben. Een van de reden is omdat ze geleerd hebben vanuit hun buik te ademen. Longen fungeren namelijk als een filter waardoor de gifstoffen niet in ons lichaam komen. Door op een juiste manier met je ademhaling om te gaan ondersteun je dit proces, verbeterd je immuunsysteem en de spijsvertering. Maak gebruik van de extra momenten in de dag en concentreer je op je ademhaling. Wij weten zeker dat dit een “Zen" en gelukkig gevoel geeft.

2. Een nieuwe BH kopen

Natuurlijk kun je alles in een push-up BH persen, maar wees eens eerlijk! Hoe zullen “de meisjes" zich echt voelen? Is het eerste wat je doet als je een voet over de drempel zet je BH uit omdat die de hele dag irriteert? Wist je dat push-up en beugel BH's de lymfedrainage in de borst en oksels stagneren? Bewaar deze BH's voor special occasions en verwen jezelf met een naadloze BH die je een beetje meer speelruimte geven ;-). Een extra tip vanuit onze kant, je lichaam zal je extra dankbaar zijn als je kiest voor biologisch katoen en duurzame vezels.

3. Get your booty op een trampoline

Herken je dat gevoel nog wat je als kind had toen je op een trampoline rond stuiterde? Zorg dat je dit gevoel terugkrijgt. Heel simpel zo een kleine minitrampoline die je ook in je huiskamer kunt plaatsten, een heerlijk muziekje erbij en springen maar……. Hierdoor gaat je bloedcirculatie sneller wat zorgt voor een betere afvoer van de afvalstoffen, het ondersteunt het lymfesysteem, geeft je een gelukkig gevoel en maakt die niet zo stevige gebieden weer strakker.

4. Dry brushing

Je huid is het grootste orgaan van het lichaam en het op 1 na krachtigste orgaan die het lichaam kan ontdoen van afvalstoffen. Om dit proces te stimuleren is het raadzaam om je huid dagelijks te scrubben met een borstel die gemaakt is van natuurlijk haar. Hierdoor verwijder je alle overtollige dode huidcellen. Je huid ademt weer waardoor het vermogen van het lymfesysteem toeneemt om de afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Een andere mooie bijkomstigheid is dat het de cellulitis verminderd.

4.Naakt slapen

Naakt slapen heeft niet zozeer te maken met het feit dat specifiek goed is voor je lichaam, tenzij je altijd strakke kleding aan hebt in bed. Het heeft te maken met jezelf beter voelen, zelfverzekerd en aantrekkelijk in je eigen mooie (blote) huid. Als je dit al doet, verleg je grenzen dan eens en haal jezelf uit de comfortzone. Een paar hele “out of the box" ideeën zijn bijvoorbeeld; naakt stofzuigen of naakt dineren. Of wat dacht je van het nemen van een naaktfoto waarvoor je altijd te verlegen bent geweest om dit te doen. Wellicht denk je nu, wat is dit nu voor een tip; heel erg vreemd! Probeer het toch maar eens. Waardering krijgen voor je lichaam is een ontwikkeling en gaat over het feit dat je gelukkig bent, ook al heb je (nog) niet het lichaam wat je wilt.

6. Drink het 'groene bloed' van planten

Het bloed van planten drinken? Yup! Menselijk bloed is constant in beweging. Als je stilstaat bij de geachte dat het een traject van 100.000 km aan bloedvaten af moet leggen, kun je voorstellen dat het aardig wat kilometers op een dag zijn. Omdat het bloed een hele belangrijke rol speelt bij de afvoer van gifstoffen, is het van essentieel belang dit proces te ondersteunen. Het is raadzaam om dagelijks chlorfyl* (groen bloed) tot je te nemen. Dit kan als supplement of door groentes te eten zoals broccoli, andijvie, spinazie, spruitjes, boerenkool en rucola die veel chlorfyl* bevatten.

7. Eet levend voedsel

Levend voedsel zitten boordevol high-enzym en zijn chlorofyl-rijk, gemakkelijk te verteren en geven uw lichaam de optimale voeding. Levend voedsel zijn ; jonge organische greens, gekiemde noten, zaden, granen, fruit, groenten, licht gefermenteerde preparaten en vochtarme crackers en snacks. Neem dit op in je voedingspatroon en probeer verwerk en verpakt voedsel te vermijden. Hoe meer “levend voedsel" je eet, hoe sexyer en meer levend jij jezelf zal voelen.

8. Gebruik van etherische oliën

Etherische oliën worden als duizenden jaren gebruikt om het lichaam te genezen. Daarnaast heeft het een positief effect op onze geestelijk, emotionele, mentale en fysiek gezondheid. Ons advies is daarom cosmetische producten te gebruiken die geparfumeerd zijn met etherische olie.

10. Inzicht in de Mind,- Body verbinding

Door op geregelde basis aan meditatie of yoga te doen is erg belangrijk omdat het helpt om onze gedachte en onze diepe onderbewustzijn te herprogrammeren. We hebben geleerd dat, zonder enige twijfel, het weerleggen van de manier waarop we denken, het belangrijkste is als we voor een uitdaging staan. Gedachtes worden dingen; daarom kan ons lichaam dingen die niet waar zijn, door een denkpatroon te hebben die gericht is op gezondheid en geluk, geloven. Probeer daarom te focussen op positief denken om geregeld mooie en gelukkige momenten te beleven en voelen.

Simpel gezegd, mindfulness gaat over het bewust worden van onze gedachte en hoe we onszelf zien. Als we dagelijks tegen onszelf zeggen dat we prachtig zijn en goed in ons velletje zitten, ga je dit zonder twijfel ook voelen. Je zal merken dat anderen jouw vernieuwde energie voelen en je als een soort van magneet begint te werken. Doordat jij goed in je vel zit ben je in staat om er voor anderen en voor je omgeving te zijn!

Het toepassen van deze stappen in onze manier van leven heeft een enorme impact op onze innerlijk schoonheid en het vertrouwen wat hiermee gepaard gaat. Wij zijn ervan overtuigd dat ze ook voor jou zullen werken. Deze rituelen zullen een 2de natuur worden en je zal zwijmelen als je jouw reflectie in de spiegel ziet.

Probeer het gewoon eens en maak jou eerste stappen in de richting

van een SlowBeauty Lifestyle

Enjoy :-)

XOXO Mariska

bottom of page