top of page

Muziek als moodbooster

een sterke beïnvloeder als het om emoties gaat

Muziek een echte graadmeter voor emoties. En andersom zijn emoties te beïnvloeden door muziek. Als je merkt dat je jezelf down voelt, of je ervaart een andere emotie die je liever niet voel dan kan muziek echt werken als een heel goed medicijn.

Soms horen wij een liedje waarvan een stem, melodie of muziekstuk dat je ziel meteen weet te raken. In eerste instantie horen wij niet meteen de tekst van “wat” er gezongen wordt. Terwijl deze toch vaak heel doeltreffend is en meer zegt dan woorden alleen. In combinatie met de stem en de muziek is de impact tig malen sterker en werkt de tekst veel dieper in op onze emoties.

Muziek een echte graadmeter voor emoties. En andersom zijn emoties te beïnvloeden door muziek. Als je merkt dat je jezelf down voelt, of je ervaart een andere emotie die je liever niet voel dan kan muziek echt werken als een heel goed medicijn. De gedachte en vooral de emotie is heel bepalend voor hoe onze dag verloopt. En sterker nog …. hoe onze toekomst verloopt. Hoe meer tevreden, dankbaar, liefdevol en hoopvoller je bent hoe mooier jij je toekomst kunt maken, en hoe sneller jij je doelen zult bereiken.

QUOTE; Sometimes music is all you need to feel better

Jij bent zelf uiteindelijk verantwoordelijk voor je eigen gedachten en emoties. Je hebt altijd een keuze om voor het mooie en goede te kiezen, in welke zware emotie je ook zit. Een heel mooi hulpmiddel hierbij is muziek. Muziek kan je helpen om je weer op te beuren, vrolijk en blij te maken en energievol. En muziek staat heel dicht bij, dus kun je het op ieder moment van de dag inzetten om je emoties om te zetten.

bottom of page