SLOWBEAUTY INSPARATION MAGAZINE
Appeltaart
net zoals bij oma
In een eerder blog over "Het Appelseizoen" heb ik mij laten gaan over de heerlijke appeltaart van mijn moeder. De aandacht, tijd en liefde die daar ingestoken is, vanaf het plukken van de appels uit onze boomgaard, tot de heerlijke geur die de keuken vulde als ik thuis kwam uit school, is voor mij nog altijd een "heerlijke" herinnering.
lees ook
vrolijke appels
​Appeltaart.
De heerlijke geur van zelfgemaakte appeltaart, als je thuis komt na een lange dag ( saaie) school. Heerlijk zo'n herinnering van vroeger!! Hier heb ik in een vorig blog "vrolijke appels" meer over geschreven. Tegenwoordig gaat dit vaak heel anders en wordt alles kant en klaar gekocht. Meestal is tijdgebrek oorzaak nummer 1. Maar welke waarde heeft het dan nog, en willen wij onze kinderen niet ook zulke fijne "Thuis" herinneringen meegeven, waar ze voor altijd aan terug zullen denken? Daarom wil ik dit heerlijke recept van mijn moeder met jullie delen.
​Appeltaart.
De heerlijke geur van zelfgemaakte appeltaart, als je thuis komt na een lange dag ( saaie) school. Heerlijk zo'n herinnering van vroeger!! Hier heb ik in een vorig blog "vrolijke appels" meer over geschreven. Tegenwoordig gaat dit vaak heel anders en wordt alles kant en klaar gekocht. Meestal is tijdgebrek oorzaak nummer 1. Maar welke waarde heeft het dan nog, en willen wij onze kinderen niet ook zulke fijne "Thuis" herinneringen meegeven, waar ze voor altijd aan terug zullen denken? Daarom wil ik dit heerlijke recept van mijn moeder met jullie delen.
Ingrediënten;
250 gr. boter
400 gr. witte basterdsuiker
500 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 zakjes vanille suiker
Iets zout
Voor de vulling;
2 eetlepeles custard
2 eetlepels suiker
2 eieren ( deze loskloppen en ongeveer 1/4 bewaren om over de reepjes te strijken)
2 dl melk
Kaneel
1 zakje vanille suiker
10 zacht zure appels, deze schillen en in plakjes snijden
Bereiding;
Van de ingrediënten een zandtaartdeeg maken. ( alles door elkaar kneden)
Dit uitrollen tot een halve cm. dikte.
De ingevette en met bloem bestoven bakplaat ( of met bakpapier) met het deeg bekleden.
Wel zorgen voor een opstaande rand. ( bewaar voldoende deeg voor reepjes om de appels af te dekken).
Het deeg bedekken met de schijfjes appel.
Van de ingrediënten ( voor de vulling) een papje maken en over de appels gieten.
De appels bedekken met reepjes deeg en bestrijken met het achtergehouden ei.
De appeltaart bakken in een voorverwarmde oven op 150 graden in ongeveer 1 uur.
TIP: Heerlijk om al te beginnen nu de taart nog lekker warm is....
Eet Smakelijk!
Ester