top of page

Give - up & let - go

leef je eigen leven

We houden te vaak vast aan gewoontes en gedragspatronen die ons niets dan pijn en stress opleveren. Ons leven verbetert pas wanneer we de onzin van deze dingen inzien, en ze eindelijk opgeven. Ondanks het een habbit van ons mensen is om met de massa mee te lopen, onthoud dat authentiek bent met eigen normen en waarden.

Onderstaand hebben wij vijftien veel voorkomende gewoontes staan. Laat ze los en ervaar de verandering in je leven.

1. Altijd gelijk willen hebben

Kan je de gedachte dat je het bij het verkeerde eind hebt niet verdragen? Blijf je aandringen op je gelijk, zelfs wanneer er belangrijke relaties op het spel staan? Het is al die moeite niet waard. Vraag jezelf af: “Wat is beter? Mijn gelijk halen, of de vriendschap behouden?”

2. Drang naar controle

Wees geen controlefreak en ben bereid om je drang naar controle over bepaalde situaties of over bepaalde mensen op te geven. Sta anderen toe te zijn wie ze zijn en ervaar zelf wat het je op dat moment voor een gevoel geeft. Je zult verbaasd zijn over de kracht die je op dat moment ervaart. 

3. Beschuldigingen

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en stop met anderen de schuld te geven. Het siert je als je hand eerst in eigen boezem steekt. 

4. Negativiteit

Raak niet verstrikt in een negatieve spiraal. Geloof in jezelf, geef jezelf kansen en denk niet altijd het slechtste over jezelf. Negatieve gedachtes werken belemmerend en stagneren in ontwikkeling. 

5. Leg jezelf geen limieten op.

Stop met jezelf limieten op te leggen. The sky is the limit, spreid je vleugels en vlieg zo hoog als je kan, zonder op voorhand aan je plafond te denken.

6. Klagen

Klaag niet over alles en iedereen. Niets of niemand kan je ongelukkig maken als je dat zelf niet toelaat. Vraag jezelf een af, op het moment dat je klaagt, wie er dan last van heeft. Het antwoord is; alleen jijzelf en niemand anders. 

7. Kritiek

Stop met voortdurend anderen te bekritiseren. Alle mensen zijn uniek, maar tegelijkertijd hetzelfde. We willen allemaal gelukkig worden, liefhebben en geliefd worden en accepteer dat ieder individu dit op zijn of haar eigen manier doet. Kritiek is geheel overbodig.

8. Indruk maken

Probeer niet zo hard iemand te zijn die je niet bent, want zo maak je echt geen indruk. Integendeel, anderen voelen zich aangetrokken tot jou wanneer je alle maskers afwerpt en de echte 'jij' onthuld wordt. Mensen in je omgeving zullen gelijk een verandering merken. 

9. Verzet tegen verandering

Verandering is goed en is het enige wat je van A naar B kan brengen. Verandering betekend letterlijk groei. Je verzetten tegen verandering is dan ook het slechtste dat je kan doen.

10. Etiketten

Stop met een etiket te plakken op alles en iedereen die anders is dan jij. Je verstand werkt enkel als het open staat voor nieuwe dingen.

11. Angst

Angst is een illusie. Angst bestaat niet echt – jij bent degene die het creëert. Angst is je grootste vijand en belemmering. 

12. Excuses

Stop met jezelf en andere smoesjes wijs te maken. Door eerlijk te zijn naar jezelf of anderen zeg je indirect 'ik hou van jou'. 

13. Het verleden

Het verleden loslaten is niet vanzelfsprekend, vooral wanneer het verleden zo mooi lijkt in vergelijking met het heden, en je bang bent voor de toekomst. Maar het heden is alles wat je hebt. Stop met in het verleden te leven en leef in het hier en nu in alles wat je doet, met een oog op de toekomst. Enkel zo kan je genieten van het leven.

14. Banden

Leer loslaten. Geef niet op waar je van houdt, maar laat de zaken los die je onbewust aan banden leggen en je begrenzen in je kunnen en in wat je wilt bereiken.

15. Leven naar de verwachtingen van anderen

Je leven is van jou en van jou alleen. Te veel mensen leven alsof hun leven aan anderen toebehoort. Ze leven naar de waarden, normen en het verwachtingspatroon van hun ouders, vrienden, vijanden, leraars, overheid en media. Maar jij niet, jij moet luisteren naar wat je innerlijke stem zegt. Je moet ontdekken wat je gelukkig maakt en dat nastreven. Je hebt maar één leven. Gebruik het om te doen wat jij, en niet anderen, belangrijk vindt. 

 

Give- Up and Let- Go.

Kijk alleen vooruit naar een toekomst vol mogelijkheden

en je zult zien dat al het moois op je pad mag komen.

bottom of page