top of page

Planten in je huis

wist je dat het hele harde werkers zijn

Planten, ze zijn niet meer weg te denken in ons interieur. Het bepaald de sfeer in je huis, het leven in je leefomgeving! En zonder dat het mooie objecten zijn en je interieur behoorlijk sfeervol kunnen maken, zijn ze ook nog eens heel gezond! Want zonder planten kan geen mens het hier op aarde overleven. Ze zuiveren de lucht van buiten én binnen.

Als je je een beetje verdiept in planten zul je ze ook echt gaan waarderen! Want ze lijken niks te doen, behalve een beetje mooi te wezen, maar van binnen werken ze keihard om ons schone lucht te geven. Wisten jullie bijv. dat de lucht binnen ín ons huis tot wel 5 á 10 keer méér vervuild is dan de buitenlucht?? Kom maar op met al die planten!

Er hangt veel fijnstof binnen in onze huizen door (te) goede isolatie, printers, schoonmaakmiddelen etc. Allemaal interne luchtvervuiling waar we eigenlijk niet of nauwelijks bij stilstaan. En laten onze lieve groene vrienden dit nou juist als “voedsel” zien. Ze “eten” deze vervelende stoffen en zetten het om in schone lucht. Planten vinden CO2 ook erg lekker en kunnen daardoor de groei van CO2 in onze atmosfeer tegen gaan. De CO2 ademen ze in en O2 (zuurstof) ademen ze uit. Welkom schone lucht!

Mocht je dus nog geen planten hebben ren dan snel naar het dichtstbijzijnde tuincentrum om deze harde werkers in huis te halen. In tuincentra's hebben ze ook speciale “Air So Pure” planten. Bij deze planten is het wetenschappelijk bewezen dat ze het binnenklimaat verbeteren.

Dus wat ons betreft...haal de natuur in huis!

Liefs
Team SlowBeauty
bottom of page