top of page

Geurverspreiding & geurbeleving binnen je bedrijf


We herkennen het denk ik allemaal wel als je met meerdere collega’s in 1 kantoorruimte zit. De bepaalde verzamelgeur van iedereen bij elkaar. Vaak niet prettig en wat vele niet weten, in heel veel gevallen werkt het demotiverend en haalt het productiviteit naar beneden. Maar hier is wat aan te doen! Geen standaard geurverspreiders die we bij de reguliere retailers kunnen kopen maar pure natuurlijke geuren.


Geurverspreiding en geurbeleving op kantoor kan enerzijds een verkoop stimulerende functie hebben. Door een aangename geur bij de entree en in ontvangstruimten te verspreiden versterkt je het bedrijfsbeeld en maak je een sterke indruk op klanten die ze zich nog lang zullen herinneren. Anderzijds kan geurverspreiding ook ingezet worden om de productiviteit en concentratie van medewerkers te verhogen.


Uit onderzoek is gebleken dat werknemers in een prettig geurende omgeving efficiënter werken en sneller geneigd zijn timemanagement strategieën toe te passen. Andere studies tonen aan dat er significant minder fouten gemaakt worden. Denk hierbij aan eenvoudige typewerkzaamheden. Studies hebben uitgewezen dat kantoormedewerkers 54% minder fouten maken als een citroengeur verspreid wordt. De typesnelheid en accuraatheid worden verder verbeterd als de geur van mint hieraan toegevoegd wordt.


Geur kan zelfs helpen tegen de after lunch dip. Het is aangetoond dat het verspreiden van een lavendelgeur tijdens werkpauzes de prestaties na de pauze verbetert. Een frisse citroengeur tijdens vergaderingen en brainstorm sessies houdt mensen bij de les en zorgt voor actieve discussies.


Geurbeleving in entree of lobby

Kies voor een geur die past bij je merk en maak direct een goede eerste indruk op je klanten. Geurmarketing ondersteunt je identiteit en versterkt de uitstraling van je bedrijf. Geur heeft een directe connectie met ons geheugen en zorgt ervoor dat je een blijvende indruk maakt op bezoekers aan je bedrijf. Klanten zullen zich de prettige sfeer herinneren en de ervaringen met je bedrijf positiever beoordelen.


Geurbeleving vermindert stress

Studies uitgevoerd met medewerkers die werkzaam zijn in de meeste stressvolle omgeving, de Eerst Hulp, laten zien dat personeel zich vele malen minder gestrests en gefrustreerd voelen als de juiste geuren verspreid worden.


Een andere situatie waarin geur als bevorderende toepassing kan worden ingezet is in een omgeving waar werknemers werken in weinig daglicht. Werken in weinig daglicht kan dufheid veroorzaken. Met geur kun je het daglicht gevoel verhogen. Bijvoorbeeld met bergamotgeur, dat is een soort citrusgeur. Meestal wordt deze geur ingezet in combinatie met een dennengeur. Deze geuren werken ook tijdens de donkere maanden. Door weinig zonlicht krijgen werknemers in de winter vaak last van een dip. Door de juiste geuren kunnen ze zich een stuk opgewekter voelen.


Hebben wij je gemotiveerd en wil je deze geurenstrategie binnen je bedrijf toepassen neem dan eens een kijkje in onzewebshop. Heb je hier ervaringen mee, wij zouden het leuk vinden als je deze met ons wilt delen.


XOXO

Het SlowBeauty Team

bottom of page