top of page

16 redenen waarom koffie goed voor je is


Koffie is één van de populairste dranken ter wereld en goed nieuws: het is ook nog eens gezond! Lees onderstaan snel waarom en wat het voor je kan doen. Bij SlowBeauty Lifestyle zijn wij erg blij met de uitslagen van deze onderzoeken.


En pssssst…….. zullen wij je eens wat vertellen? Ook bij ons zijn in het nieuwe jaar een aantal fantastische mooie en eerlijke koffiesoorten verkrijgbaar! Van reden 16 zijn wij persoonlijk wat minder gecharmeerd, maar helaas is dit onderwerp vaak een harde realiteit.

 1. Je krijgt meer energie en wordt slimmer - Koffie kan je energie geven als je er even doorheen zit. Een onderzoek heeft aangetoond dat de cafeïne ook goed is voor het geheugen, je reactietijd en cognitief vermogen.

 2. Koffie helpt vet te verbranden - Uit onderzoek blijkt dat de consumptie van koffie het proces van vet verbranden kan versnellen.

 3. Van koffie word je sterker - Uit onderzoek blijkt dat koffie lichaamsvet afbreekt wat als bron van kracht in de bloedbaan werkt.

 4. Koffie is gevuld met essentiële voedingstoffen - Verder zit koffie vol nuttige voedingsstoffen. Zo kom je aan je dagelijkse behoefte aan riboflavine, pantotheenzuur, magnesium en kalium.

 5. Minder risico op Diabetes type 2 - Koffiedrinkers lopen minder risico op Diabetes type 2. Het regelmatig drinken van de warme drank zou zelfs zorgen voor 42 procent minder kans.

 6. Minder kans op Alzheimer - Onderzoekers beweren dat de kans op dementie afneemt bij mensen die regelmatig koffie consumeren.

 7. Minder risico op Parkinson - Mensen die minder cafeïne binnenkrijgen doordat ze geen koffie drinken, lopen een groter risico op Parkinson.

 8. Helpt je lever te beschermen - Door genoeg koffie te drinken, bescherm je de lever tegen ziektes.

 9. Helpt tegen depressie - Volgens een studie van Harvard hebben mensen die koffie drinken 20 procent minder kans op een depressie.

 10. Minder kans op sommige soorten kanker - Koffie heeft ook een positief effect als het gaat om sommige soorten kanker. Door twee koppen koffie meer te drinken per dag, verminder je de kans op leverkanker met 43 procent.

 11. Minder kans op beroerte - Hoewel koffiedrinkers de bloeddruk enigszins kan verhogen bij hen die niet vaak koffie drinken, zorgt het er voor de lange termijn juist voor dat de kans op een infarct of beroerte afneemt.

 12. Met koffie kan je langer leven - Met deze positieve effecten op de gezondheid is het niet verrassend dat uit onderzoek blijkt dat je dankzij koffie langer kunt leven.

 13. Zit vol met antioxidanten - Uit onderzoek blijkt dat in de westerse wereld koffie de grootste bron van onze antioxidanten is en niet fruit of groenten.

 14. Minder calorieën - Koffie heeft maar weinig calorieën. Een bak koffie met suiker bevat 2 calorieën.

 15. Koffie ruiken geeft minder stress - Onderzoekers van de Seoul National University toonden aan dat zelfs de geur van koffie je kan oppeppen als je moe bent.

 16. Minder kans op huidkanker - Een onderzoek van Brigham and Women's Hospital en Harvard Medical School van over 20 jaar toont aan dat vrouwen die drie of meer koppen koffie per dag drinken, minder kans lopen huidkanker te krijgen


bottom of page