top of page

Het Santa dieet | Heb je echt gefaald?


Je zit aan de keukentafel te staren naar dat laatste koekje in de koekjestrommel, ziet de mooie goudbruine kleur en je ziet dat het bol staat van al die chocolade die erin verwerkt zit. Het verleidingsspel is begonnen en je merkt dat dit overheerlijke koekje steeds moeilijker te weerstaan is, ondanks je gevecht en argumenten geef je uiteindelijk op. Je zelfmotivaties heeft gefaald en je eet dit overheerlijke koekje op. Zelfs de kruimels vergeet je niet.

Maar bekijk het eens van de ‘bright side’, je kunt natuurlijk altijd proberen om te doen alsof je het niet gegeten hebt. Maar dan begint er iets te dagen, op het moment dat je je schuldig voelt over het opeten van die laatste kruimels. Je herinnert je jezelf de vraag die je kind aan je stelde: “ Mam waarom eet de Kerstman altijd koekjes?” Je herinnert je dat je even over deze vraag naar moest denken maar uiteindelijk samen aan de keukentafel beland bent en je dit fenomeen ging verklaren.

Je begon met uit te leggen dat chocolade goed is voor het hart en dat chocolade je gelukkig en blij maakt. Daarna begon je de ingrediënten te analyseren en vertelde je aan je kind dat eieren, waarmee je het beslag maakt ook goed zijn omdat ze heel veel eiwitten bevatten die in een gezond eetpatroon thuishoren. Ten derde legde je uit dat iedereen wel eens een koekje nodig heeft. Vooral de Kerstman omdat hij heel druk is met het bezorgen van alle cadeautjes aan alle kleine kinderen. Het geeft de Kerstman energie en zorgt dat hij geen honger krijgt. Daarom is het zo belangrijk dat de Kerstman in elk huis wat hij bezoekt de koekjes vind, als waardering voor zijn bezoek. Als laatste legde je ook nog uit dat de melk die erbij gezet werd nodig is om de koekjes weg te spoelen maar ook om gezond te blijven en om zijn botten sterkt te houden. De Kerstman heeft melk nodig ter ondersteuning bij het leveren van al die cadeautjes.

Toen je klaar was met je snel verzonnen verhaal zag je een glimlach op het gezicht van je kind verschijnen omdat hij eindelijk begreep waarom de Kerstman koekjes eet. Hij rende van de tafel weg en was helemaal blij dat hij eindelijk wist waarom het dieet van de Kerstman zo goed is.

Zittend aan de keukentafel krijg je ineens een geweldig idee en wat een die je zacht laat glimlachen . Langzaam begin je met het verzamelen van eieren, melk, bloem en chocolade om de koekjestrommel opnieuw aan te vullen met die overheerlijke kerstkoekjes…….. ;-)

Liefs SlowBeauty

XOXO

bottom of page