top of page

Slapen met nat haar

opstaan met een mooi coupe

Gaan slapen met nat haar en wakker worden met een mooie coupe! Het kan en is ook nog eens gezonder voor je haar. Ben je te moe om s 'avonds voor het slapengaan je haar nog te föhnen? De kans is groot dat je dan wakker wordt met knikken in je haar en krullen op de plek waar ze niet horen. Maar niet getreurd! Het is mogelijk om te slapen met natte haren en wakker te worden met een prachtige coupe. Lees hier hoe.

1.Doe je haar omhoog

Kam je haren met je vingers en draai het in een losse knot. Doe dit met een groot en zacht elastiekje om knikken en deuken te voorkomen. Als je de knot er in de ochtend uithaalt zul je een natuurlijke out-of-bed look hebben.

2. Slaap op een kussensloop van satijn

Naast dat het er onwijs luxueus uitziet en fijn aanvoelt, laat satijn je haar makkelijk over het kussen glijden. Dit zorgt ervoor dat je haar niet in de kreukels ligt als je wakker wordt, en beschadigd je haar minder tijdens woelige nachten.

3. Gebruik een haarmasker

De grootste ergernis bij het slapen met nat haar is voor de meeste mensen wakker worden met kroeshaar. Om dit te voorkomen kun je een haarmasker proberen met een diep inbrengende conditioner. Zelf doe ik na het douchen tegenwoordig kokosolie in de punten van mijn haar. Het is er duidelijk gezonder, glanzender en voller door geworden. Zorg ervoor dat het masker goed hydrateert en niet te zwaar is, dan word je ook niet wakker met een vette haarbos. Voor een optimaal effect adviseer ik die dag geen conditioner te gebruiken.

4. Maak een vlecht

Je haar invlechten als je haar nog licht vochtig is zorgt in de ochtend voor een mooi golvend haar. Het is wel zo dat bij iedereen een andere manier van vlechten werkt om deze mooie look te creëren. Experimenteer met vlechten zoals bijvoorbeeld de vissengraat vlecht, de ingevlochten vlecht of de Franse vlecht. Oefening baart kunst! Nu hoef jij niet halsoverkop nog te föhnen of andere capriolen uit te halen om voor het slapen gaan je haar te drogen. Handig!

Enjoy! SlowBeauty

XOXO Ester

bron: WomensHealth

bottom of page