top of page

#SlowBeautyRituals

mijn badkamer rituelen

Nu moet ik met de kanttekening beginnen dat het even geleden is dat ik van een badritueel genoten heb omdat wij druk met de verbouwing van onze badkamer bezig zijn. Maar door erover te schrijven geniet ik toch nog een beetje.

Water, de oude Egyptenaren waren er dol op. Niet alleen omdat het heerlijk was om te ontspannen maar omdat ze ook de heilzame en therapeutische werkingen van het water hadden ontdekt. Het nemen van een bad is dé perfecte aanvulling op een gezonde levensstijl. Een bad is gewoon goed voor iedereen. Maar hoe kun je nu echt intens genieten van het nemen van een bad. Lees onderstaand mijn tips zodat je de volgende keer, gewoon op een avond door de week, ultiem kan genieten.

 

De sfeer in je badkamer

Om echt goed te kunnen ontspannen is het belangrijk dat de sfeer in je badkamer goed is en dat kun je met een aantal eenvoudige middelen bewerkstelligen.

 

Geurkaarsen
Wil je echt optimaal ontspannen, zorg dan voor gedempt licht in de badkamer. Zelf prefereer ik altijd geurkaarsen maar dan wel de natuurlijke geuren. Deze combineer ik dan met gewone kaarsen. Meestal heb ik er een stuk of 6 totaal staan.  De badkamer lamp gaat dan uit omdat die juist niet zorgt voor die ultieme ontspanning


Muziek
Om helemaal zen te worden in bad dan is muziek een musthave voor me. Het genre is uiteraard afhankelijk van wat voor jou ontspannend is of hoe je gemoedstoestand is. Muziek kan als geen ander je stemming verzachten en je meenemen naar different places. Op Spotify heb ik mijn muzieklijst voor je gedownload. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik dat doe.

Nu de oogjes nog
Over different places gesproken, visualiseren dat moet je kunnen en durven maar is wel noodzakelijk om echt helemaal te kunnen ontspannen. Kortom jezelf afsluiten van de buitenwereld. Je oren hebben we al gecoverd maar ogen wordt een iets ander verhaal omdat niet iedereen dat kan. Door natte watjes gedrenkt in kamille water, schijfjes komkommer te gebruiken of een oogmasker (die ook in bed gebruikt worden) op te doen. Dan gaat het je zeker lukken om de ogen ook voor langere tijd gesloten te houden.

 

*Gebruik voor het kamille water koude kamille thee. Maak het een dag van te voren en laat het afkoelen in de koelkast. Zelf prefereer ik wederom een natuurlijk thee.  

 

In het volgende blog zal ik nog wat extra rituelen delen die je toe kan passen voor, na of tijdens het nemen van een bad, ervan uitgaande dat je zo enthousiast geworden bent dat je van de week nogmaals gaat genieten van jouw #SlowBeautyMoments  & #SlowBeautyRituals. Dus.....Stay Tuned

 

Liefs Mariska

XOXO

bottom of page