top of page

#SlowBeautyRituals

mijn badkamer rituelen Part III

In de laatste 2 artikelen heb ik stilgestaan bij het creëren van een wellness omgeving in je eigen badkamer. In dit laatste artikel deel ik een aantal behandelingen die je tijdens het bad ritueel toe kan voegen.

Body Scrub

Onze huid is het grootste orgaan. Het is daarom belangrijk dat je de huid regelmatig scrubt. Door het scrubben van je lichaam ontdoe je de huid van alle dode huidcellen en stimuleer je de bloedsomloop waardoor afvalstoffen je huid beter kunnen verlaten. Je huid voelt als nieuw aan. Door dit te doen voordat je een bad neemt geef je de huid gelegenheid om alle goede mineralen van het badzout, welke je toevoegt aan het badwater, op te nemen. Ik gebruik hiervoor de Infinitely Loving Sugar Scrub van SpaRitual. Omdat deze scrub helemaal oplost en een olie laagje op de huid achterlaat is dit product uitermate geschikt om te gebruiken voor het nemen van een bad. 

 

Haar & Gezichtsmasker

Tijdens het nemen van een bad is het altijd lekker om een masker in je haren te doen. Zelf prefereer ik pure kokosolie. Ik laat dit zelfs 's nachts intrekken. Je haren glanzen daarna als een spiegel en voelen zijde zacht aan. Voor het gezichtsmasker gebruik ik altijd een klei masker van SpaRitual of van het merk Pure White. Hier komt het bakje koud water uit mijn vorige blog ook van pas. Een gezichtsmasker laat je maar 10-15 minuten zitten, dus het is erg handig als je dat 'gewoon' in bad kan verwijderen. 

Body Olie of Butter

Door het warme water staan alle poriën van je huid open en zullen de werkzame stoffen van een goede voedende body olie of body butter goed in de huid trekken. Mijn advies is daarom ook om je lichaam hier rijkelijk mee te verwennen. Ik zeg rijkelijk maar je zult merken dat als je de producten, die ik in dit artikel benoem, gebruikt je maar heel weinig product nodig hebt. Vooral tijdens deze laatste stap! Je lichaam is al zo intens gevoed dat er maar een kleine hoeveelheid olie of butter nodig is om aan te brengen. 

Tip: Heb je geen zin in een bad maar heb je wel tijd voor Me Time? Gebruik dan eens de Affirming Scrub Masque van het merk SpaRitual. Deze fijne korrelige scrub is ook voor het gezicht te gebruiken. Na het nemen van een douche breng je het product aan. Niet afspoelen maar laat het voor 20 minuten intrekken. Lekker je badjas aan, een badlaken op je bed leggen, die heerlijke kop thee erbij, muziekje en kaarsjes aan en even genieten van die extra Me Time! 

 

Enjoy your SlowBeautyMoment

Liefs Mariska

XOXO

bottom of page