top of page
Berry-Daisy-Nature-Summer-Still-Life-Food-Strawberry.jpg

Smaakvolle zomerkoninkjes

een magische smaak..

IN SLOWBEAUTY MAGAZINE.HEALTHY #MOMENTS

De zomer is in aantocht en ik hoop dat het weer eens een mooie lange zomer wordt. Zo eentje dat het zo warm aanvoelt dat zelfs het dunste jurkje als een parka aanvoelt en het enige wat je dan wilt doen is in de schaduw liggen, liefst in een hangmat, met een goed boek en iets lekkers wat ijs en ijs koud is. Skip het ijs uit de supermarkt en ga voor zo een heerlijke zelfgemaakte ouderwets ijsje op een stokje…..

​

De zomer is in aantocht en ik hoop dat het weer eens een mooie lange zomer wordt. Zo eentje dat het zo warm aanvoelt dat zelfs het dunste jurkje als een parka aanvoelt en het enige wat je dan wilt doen is in de schaduw liggen, liefst in een hangmat, met een goed boek en iets lekkers wat ijs en ijs koud is. Skip het ijs uit de supermarkt en ga voor zo een heerlijke zelfgemaakte ouderwets ijsje op een stokje…..

​

Zo een homemade ijsje met pure ingrediënten en in een handomdraai gemaakt. Gewoon thuis in je eigen keuken! Makkelijker dan dit zal koken nooit worden ;-). Zullen wij SlowBeauty Lifestylers gezamelijk afspreken dat wij deze zomer smaakvoller, gezonder en zeer comfortabel met deze, to-the-moon-and-back, verfrissende aardbeien basilicum ijslolly's aan de slag gaan?

​

Vers, zongerijpte aardbeien zijn vrijwel de officieuze smaak van de zomer. Ik eet ze ,bijna…dagelijks. Vers geplukt, zo in je mond en zelfs nog warm van de zon. Weer zo een herinnering uit mijn jeugd…. Als die periode een smaak zou kunnen hebben, denk ik dat het deze smaak zou zijn.

​

Het zomerkoninkje met zijn magische smaak, die ervoor zorgt dat je ze overal voor wilt gebruiken; salades, water, jam, op je pannenkoek, als ontbijt op je beschuit of in de yoghurt of….. je maakt er van de overheerlijk natural ijslolly's van. Eenvoudig ijsjes gemaakt van gezonde ingrediënten die de smaak van zomer op een mooie manier vastleggen in combinatie met de zachte milde smaak van basilicum. IJsjes die je op het heetst van de dag, waarin je vaak niet het meest actief bent, zonder schuldgevoel kunt eten.

​

Ingrediënten

*2 bekers aardbeien, in stukjes gesneden

*7 grote basilicum blaadjes (vers)

*1/4 beker water

​

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en blend tot dat een gladde consistente massa ontstaat. Verdeel in evenredige hoeveelheid in zes vormpjes en plaats het stokje in het midden. Laat de ijsjes 4 – 6 uur in de vriezer uitharden.

​

Enjoy!

Als een echte SlowBeauty Lifestyler

Het liefst met je voeten omhoog en als het even kan een koel briesje

​

Liefs 

Mariska

bottom of page