top of page

Summernights & memories

dankbaar voor het leven
IN SLOWBEAUTY MAGAZINE.JOUW #MOMENTS.#MOMENTS OF HAPPINESS.

Een maandagavond in juli, en ik zit heerlijk buiten. Ik wilde beginnen met de openingszin; ‘juli is een fantastische maand’ maar we genieten al zo veel langer van het mooie weer, dus ook van de ‘long summer nights’. Dit soort avonden geven ons extra tijd om met vrienden buiten te dineren of te bbq-en. Avonden waar mooie herinneringen opgehaald worden die gemaakt zijn tijdens deze kleine ‘get-togethers’. Het zijn van die avonden waarin het zo eenvoudig is om te voelen dat we zoveel kleine #moments hebben om dankbaar voor te zijn.

Vanavond zit ik niet met vrienden, maar alleen. Ik heb net mijn man naar het vliegveld gebracht en dus even een paar dagen de tijd voor mijzelf. Me Time, zoals wij dat in ons SlowBeauty Team noemen. Even een heerlijk moment van rust met alleen het geruis van de bladeren, die heel even door een windvlaag aangeraakt worden, het zachte gekletter van het water en de merels die zachtjes hun zang inzetten voor het laatste avond couplet. Mijn gedachten dwalen langzaam af en evalueren de afgelopen periode en ik realiseer mezelf dat ik zoveel heb om dankbaar voor te zijn ondanks het even een hectische en emotionele periode voor mij is. 

Vaak vergeten wij deze kleine #moments terwijl ze heel cruciaal zijn om dankbaar voor te zijn. Weet je waarom? Als wij de grote 'happings' in het leven niet krijgen, zullen deze kleine #moments ons eraan herinneren dat wij hele rijke mensen zijn. En dan heb ik het niet over geld of materieel maar over het leven. Omdat we er middenin staan is het iets gewoons geworden. Het leven op zich, zegt velen van ons niets waardoor we vergeten hoe speciaal onze levens eigenlijk zijn.

Ik schrijf dit blog natuurlijk niet geheel zonder reden. Het valt mij de laatste tijd op dat mensen in het algemeen veel klagen en dan denk ik bij mijzelf; 'waarom is dit nodig'? Ook ik moet soms hand in eigen boezem steken. In deze periode klaag ik ook bij een vriendin om daarna te realiseren dat ik dit niet mag doen omdat ik zoveel in mijn leven heb om dankbaar voor te zijn. Ik zet er dan een schril contrast tegenover en realiseer me dan dat ik hier geen recht toe heb. Maar eerlijk is eerlijk; "we zijn er met z'n allen zo goed in".

 

Laat ik er eens een aantal anderen voorbeelden bij nemen, ik ben heel benieuwd of je na het lezen van deze voorbeelden een betere indruk krijgt over waar ik op doel. We klagen over ons eten, wat niet lekker genoeg is, en dan ontmoet je iemand die elk dubbeltje om moet draaien om te zorgen dat er elke avond eten op tafel komt. Of we klagen dat ons huis te klein is en dan ontmoet je iemand die op straat leeft. We klagen steen en been over ons werk en dan kom je met iemand in contact die geen werk heeft. En helaas is het zelfs zo dat er mensen zijn die klagen over het leven en dan ontmoet je iemand die net een naaste is verloren. Het leven is te kort om te klagen en we moeten proberen om meer stil te staan bij de kleine #moments die ons gegeven zijn. Het leven is zoveel mooier als we dit doen.

Ik hoop dat we met z’n allen naar een maatschappij toe kunnen werken waarin we "meer stil staan bij wat we hebben". Laten we proberen er een gewoonte van te maken, een realiteit in ons dagelijks leven. In feite is dankbaarheid een van de beste manieren om gedurende de dag positief te blijven. Laten we niet alleen dankbaar zijn voor de grote dingen maar ook voor de kleine dingen - kleine dingen zoals ons gehoor, ons gezichtsvermogen, het heerlijke eten, wanneer een deur bij vrienden altijd voor je openstaat, voor de compassie die anderen mensen met je willen delen, voor de heerlijke geuren om ons heen en de muziek die de natuur voor je maakt. En het maakt niet in welke omstandigheden je, je nu bevindt, er is altijd, maar dan ook echt, altijd iets om dankbaar voor te zijn.

Ik wil dit blog afsluiten met een challenge. Schrijf minstens vijf dingen op waar je dankbaar voor bent voordat je naar bed gaat. Doe dit 30 dagen achter elkaar. Na deze 30 dagen vergelijk je jezelf; hoe keek je er voor deze 30 dagen tegenaan en hoe kijk je er na 30 dagen tegen aan? Ontdek en ervaar hoeveel impact en verschil dankbaarheid in je leven teweeg brengt en hoeveel meer energie het je oplevert. Leef je leven van binnen naar buiten. Pas als je echt van jezelf, en het leven houdt, ben je in staat om er voor anderen en je omgeving te zijn.

Mijn top vijf van vandaag;

* wakker worden met het zonnetje op mijn gezicht

* in mijn nachtjapon, zittend in de tuin genietend van mijn eerste kopje koffie, kijkend naar mijn spelende honden

* na lange tijd contact met een dierbare vriend en trots op hem zijn

* een mooi en warm zakelijk telefoongesprek 

* met mijn moeder even bijgekletst

* terugrijden vanaf het vliegveld, met een heerlijk muziekje op en de zon langzaam onder zien gaan. 

 

Ik zou het super vinden als je jouw ervaring, na deze 30 dagen, in de comments hieronder, met mij wilt delen. Ben jij diegene die een voorbeeld en inspirator voor anderen is? 

XOXO Mariska,

living the SlowBeauty Lifestyle

lees ook

kleine adempauzes
IN SLOWBEAUTY MAGAZINE.MINDFULL #MOMENTS..KLEINE ADEMPAUZES.
bottom of page