top of page

Wellness in je badkamer

totaal tot rust komen

Hoe heerlijk zou het zijn als dat je even kunt ontsnappen aan de hectiek van de dag om echt tot rust te komen komen en dan in je eigen bad of douche. Geen ritjes meer naar een drukke spa of wellness centrum maar vertrouwd in je eigen omgeving. De volgende 5 tips kunnen je helpen om je badkamer om te toveren tot een mini-wellnesscenter 

In de zomer is er soms niets lekkerder dan onder een koude buitendouche heerlijke verkoeling te vinden… Helaas doet die gelegenheid zich niet heel erg vaak voor in ons kikkerlandje, daarom is het des te fijner om van je badkamer een eigen vakantie-oord voor het hele jaar te creëren. Een plek waar je tot rust kan komen na een lange dag werken. Wat is er nou fijner dan lekker badderen, plonzen en scrubben in een spa of sauna? Heerlijk relaxed genieten zonder dat je iets moet en 's avonds weer lekker rozig naar huis. Voor mij is het altijd een feest.

lees ook

duurzame schoonheid
IN SLOWBEAUTY MAGAZINE.BEAUTY TALK.

Hoe heerlijk zou het zijn als je ook thuis, in je eigen badkamer, dit gevoel kan krijgen? Dat je even kunt ontsnappen aan de hectiek van de dag om echt tot rust komen in je eigen bad of douche. De volgende 5 tips kunnen je helpen om je badkamer om te toveren tot een mini-wellness center zodat jij de deur niet meer uit hoeft!

Tip 1 Rust en ruimte

We zijn niet allemaal gezegend met een prachtige badkamer met veel ruimte en luxe waar je instant het 'spa- gevoel' krijgt als je binnen stapt. Dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat je jezelf niet opgesloten voelt en dat je ook figuurlijk de ruimte hebt om tot rust te komen. Haal overbodige obstakels (zoals handdoek rekjes, krukjes en wasmanden) uit je badkamer. Niet alleen zorgen ze ervoor dat je minder bewegingsvrijheid hebt, ze verstoren ook je blikveld waardoor het er simpelweg niet uitziet als een spa. Is je badkamer echt klein? Met spiegels kan je de ruimte optisch vergroten. Kies één grote of meerdere kleintjes. Tot rust komen kan je alleen in een ruimte die rustig oogt. Het moet een ruimte zijn waar je niet steeds gestoord wordt en waar het zo stil mogelijk is. Uiteraard is het lastig om omgevingslawaai zomaar buiten te sluiten (dan had je dat vast al lang gedaan), maar met muziek kan je al heel wat geroezemoes en auto geraas naar de achtergrond laten verdwijnen.

Tip 2 Natuurlijke materialen

Een echt spa en wellness gevoel krijg je in een badkamer waarin natuurlijke materialen zijn gebruikt. Ben je toe aan een renovatie van je badkamer en ben je nog op zoek naar de ideale materialen, kies dan voor een combinatie van bijvoorbeeld hout en natuursteen. Je kunt kiezen voor een houten vloer,  een vloer van ingegoten kiezeltjes of een houten blad waarop je mooie waskommen plaatst. In een bestaande badkamer kun je een wellness gevoel creëren door het gebruik van natuurlijke accessoires. Een aantal voorbeelden zijn; een handdoek rek van bamboe en touw, leuke oude krukjes en mooie rieten wasmanden. 

 

Tip 3 Zachte verlichting

Verlichting is vaak alles bepalend als het om sfeer gaat. Het handigst is het om een lamp of spotjes met met een dim functie te installeren. Uiteraard kan je ook kiezen voor meerdere lampen en doe je gewoon niet alles aan als jij een wellness moment hebt. Als alternatief kun je alle lampen uit doen en kaarsjes neerzetten. 

Tip 4: Houd het schoon!

Niets is vervelender dan dat je in bad ligt en je uitzicht hebt op een verkalkte kraan of een schimmelvlek op het plafond. Zorg voor goed onderhoud zodat je niet alleen schoon de badkamer uitkomt maar je jezelf ook daadwerkelijk zo voelt. Naast goed poetsen is goede ventilatie een aboslute must. Heb je geen raampje, kijk dan of een actief afzuigsysteem tot de mogelijkheden behoort. Om het nog aangenamer te maken kan je kiezen voor een parfum. Je kent ze vast wel; die flesjes met houten geurstokjes met de heerlijkste parfums. Zet een flesje in je badkamer en je mini-spa is minstens 8 weken lang verzekerd van een lekker geurtje.

Tip 5: Accessoires en planten

Last but not least kan je heel wat doen met leuke accessoires. Mooie zeepjes, mooie flessen met douchegel en een echte natuurspons zorgen ervoor dat jij een gevoel van weelde krijgt. Natuurlijk mogen ook lekker dikke handdoeken op een mooi rek niet ontbreken. Een mooie bloem in een klein vaasje zorgt ervoor dat de badkamer extra luxe aanvoelt. Wil je echt gaan voor een tropische wellness ervaring, zet dan ook nog wat planten in de badkamer. Regel tenslotte een kopje thee en een lekker maskertje en je kunt ontspannen!

Enjoy your  "Me Time" 

Team Slowbeauty

Bron: danielleverhelst.nl

bottom of page