top of page

Spring #Moments

het grote voorjaar #moment

Bij SlowBeauty leven wij altijd heel erg toe naar het voorjaar, ondanks we altijd heel erg genieten van coziness zoals kaarslicht, dikke kussens, mooie blankets en die warme sfeer. Maar de lente is in aantocht, je ziet het overal om je heen. Knoppen in de bomen, sneeuwklokjes in het gras en voorzichtig komen de bollen uit en de eerste groene blaadjes worden zichtbaar. Het zonnetje voelt zelfs al lekker! Het zorgt ervoor dat wij ook weer ontwaken, meer energie krijgen en zelfs zin krijg in die voorjaarsschoonmaak! De lente staat voor vernieuwing en wij voelen onszelf weer energieker. We krijgen zin om, in de breedste zin van het woord, een frisse start te maken. Waar komen deze #moments van 'that special springfeeling' dan toch vandaan? 

Het voorjaar is de tijd waarin wij weer nieuwe energie willen voelen. Ook in huis. Door het wagenwijd openzetten van de ramen en deuren halen wij die heerlijke frisse lente lucht weer naar binnen en nemen we definitief afscheid van de winter. De klok is verzet en we genieten langer van het daglicht. De zon kijkt weer vaker om het hoekje, kortom, er is letterlijk meer ruimte en dus ook in ons hoofd. 

Een hele prettige bijkomstigheid is dat wij onze omgeving weer licht en luchtig willen hebben. Die bekende #moments van de grote voorjaarsschoonmaak. Een heftige en vaak zware klus, maar hé.....we voelen ons energiek en kunnen het, in dit seizoen van het jaar, makkelijk aan. Wij hebben alvast een aantal schoonmaak #moments voor je op een rijtje gezet. 

Voordat je begint

Bereid je goed voor! Ontbijt eerst goed en zet je favoriete muziek op. Als je echt klaar bent om te beginnen, loop dan een rondje door je huis en maak een lijstje van wat je per kamer wilt schoonmaken. Let op! Als je gaat proberen om alles te doen, heb je halverwege je huis geen zin meer en zakt de moed je in de schoenen. Dus, hoe moeilijk het ook is, kies voor een aantal belangrijke punten en probeer niet alles tegelijk te doen! Maak een planning zodat je elke week een klus aanpakt.

Geen voorjaarsschoonmaak zonder ramen lappen

Het aanbreken van de lente is een perfect moment om je ramen te lappen en hoort eigenlijk bij iedere voorjaarsschoonmaak. Voor je het weet, geniet je van de zonnestralen die er door naar binnen vallen. Zie je jezelf al zitten, tijdens jouw SlowBeauty #moment, nippend aan een heerlijke kop thee of koffie? Naar buiten kijkend door die prachtige heldere schonen ramen? 

Een glanzende badkamer

Vul een mandje met shampooflessen en dergelijke items die in de weg staan en leg andere dingen (zoals badmat en handdoeken) tijdelijk op een andere plek buiten de badkamer. Zorg dat alles leeg is. Nu kan je helemaal je gang gaan en staat niets een glanzende badkamer in de weg! Hoe fijn is het als je, tijdens je SlowBeauty #moments in je badkamer, geniet van al dat schone sanitair, frisse badmatten en heerlijk geurend badtextiel. Vergeet niet om,  alle beauty producten die over datum zijn, weg te gooien en koop weer heerlijke nieuwe producten die passen bij dat 'special spring feeling'.

Opruimen van woonkamer, slaapkamer en werkkamer

Naast de normale schoonmaak in deze ruimtes, kan je ook wat extra klusjes doen. Om je een handje te helpen hebben we een overzicht per kamer voor je opgesteld!

Woonkamer: 

Ruim op en neem alle elektronica af met een licht vochtig microvezeldoekje. Zet een verse bos bloemen neer om de lente in te luiden.

Slaapkamer: 

Tijd om je kledingkast eens aan te pakken. Alle winterkleren en extra dikke dekbedden mogen weer ver opgeborgen worden. Kijk ook eens kritisch naar je kleding en breng kleding die je het afgelopen winterseizoen niet gedragen hebt, naar een instantie die anderen er weer blij mee maken. Op deze manier creëer je weer ruimte in je kast voor zomerkleren. Haal het dekbedovertrek van je bed en besprenkel het matras met een flinke hoeveelheid bakingsoda of zuiveringszout, laat een halve dag intrekken en stofzuig je matras aan het einde van de dag. Je hebt nog nooit zo’n fris bed gehad!

Werkkamer: 

Neem ook hier de elektronica af met een licht vochtig microvezeldoekje. Draai een back-up op een externe portable disk van je harde schijf, zodat je weer ruimte op je computer hebt en breng je administratie op orde waardoor je weer ruimte op je bureau creëert.

 

Kinderkamers – zet je kinderen aan het werk:

De gemiddelde kinderkamer ligt bezaaid met kleren en speelgoed. Het is belangrijk dat je je kinderen bij het opruimproces betrekt, anders heb je straks huilende peuters of boze pubers aan tafel. Maak hier een special #moment van zodat je kinderen het leuk vinden om te helpen.

Breng orde en hygiëne terug in je keuken

Ruim voor je begint je keuken goed op, werk alle afwas weg. Zorg dat je blad vrij is! Naast het reinigen van alle apparaten is het verstandig om de voorraad kast eens goed te doorlopen. Gooi al het etenswaar wat over de datum is weg. Dit is een mooi moment om eens kritisch te kijken naar wat je aan voedsel hebt staan. Wellicht is dit voor jou wel het moment om -nog- gezonder te gaan eten en weer een stap dichter bij jouw SlowBeauty Lifestyle te komen.

Als laatste, de tuin

Aankomende zondag wordt het een prachtige, bijna zomerse dag. Wij zeggen, het perfecte moment om je tuin, terras of balkon eens goed onder handen te nemen. Als je slim bent.......haal je vandaag alvast mooie jaarbloeiers in de meest prachtige kleuren zodat je morgen, na het klaren van de klus, op je schoongemaakte tuinset en onkruidvrije terras, onder het genot van een welverdiend drankje, kan genieten van dit heerlijke voorjaarsgevoel. 

Als je van deze stappen een voorjaar #moment maakt, zul je merken dat het minder zwaar is dan het lijkt. Denk daarbij eens aan het gevoel wat je krijgt als je je huis aan kant hebt. Wij weten zeker dat je er dan helemaal klaar voor bent om het nieuwe jaar met een open geest en nieuwe energie tegemoet te treden.

Liefs Team SlowBeauty 
XOXO
bottom of page