top of page
Image by Priscilla Du Preez

Thee, op veel manieren lekker

temperatuur is echt bepalend

Wij als echte thee experts bij SlowBeauty #Moments zijn van mening dat wanneer de kwaliteit van de thee hoog is, thee je het beste op verschillende temperaturen kan bereiden. De verschillende temperaturen zorgen op hun buurt ook weer waanzinnige mooie smaaksensaties.

Hoe lichter de thee des te kouder het water.

*Witte thee bereiden rond de 70 graden

*Groene thee bereid ik rond de 75 tot 80 graden

*Licht geoxideerde oolong ik vaak rond de 80 graden

*Zwaar geoxideerde oolong bereid ik rond de 85 – 90 graden

*Zwarte thee bereid ik rond de 90 – 95 graden

*Puerh thee bereid ik rond de 100 graden (gekookte water)

Op deze manieren kun je het (thee)water op de juiste temperatuur krijgen.

Tegenwoordig heb je veel mooie en steeds goedkoper wordende waterkokers waarbij je de temperatuur kan instellen per graad of op verschillende temperaturen (70/80/90/100 graden) Mocht je nou geen waterkoker tot je beschikking hebben die je op de juiste temperatuur kan instellen. Ga dan aan de slag met de volgende richtlijnen:

*Wanneer je het water kookt is het 100 graden.

*Wanneer je het warme water in een glazen theepot schenkt dan koelt het ongeveer 10 graden af.

*Wanneer je vervolgens de glazen theepot zonder deksel 5 minuten laat afkoelen, daalt het water weer ongeveer 10 graden.

Ga met deze gegevens aan de slag en bereid zelf je eigen heerlijke thee.  Bij Mevrouw Cha zijn ze van mening wanneer de kwaliteit van de thee hoog is, dat thee op verschillende temperaturen bereiden kan worden. De verschillende temperaturen zorgen voor verschillende smaak sensaties. Bij minder kwalitatieve thee is het van belang de temperatuur indicatie zoals hierboven te volgen om te zorgen dat de thee niet bitter of vlak van smaak wordt.

Love SlowBeauty #Moments

bottom of page