top of page
Gesneden aardbeien

Nog even genieten

van zomerse gezondheid met een koningstintje

Ik kwam dit heerlijke recept in een magazine tegen. En omdat ik een echte aardbeien freak ben, omdat ze lekker en heel gezond zijn, ben ik de gerechtjes gelijk uit gaan proberen nu deze koninkjes nog volop verkrijgbaar zijn! Aardbeien bevatten maar 30 calorieën per 100 gram. In aardbeien zit veel vitamine C, op de kiwi na is dit de vrucht met de meeste vitamine C, Deze vitamine is onderandere goed voor de weerstand, de huid en het haar.

Aardbeien zijn een bron van kalium. Goed voor de bloeddruk en het regelen van de vochtbalans. Ook is het belangrijk voor een goede spiersamentrekking en geleiding van de zenuwprikkels. De (natuurlijke) kleurstof in de aardbei, anthocyaan, gaat ongezonde stoffen in het lichaam te lijf. Het verlaagt het cholesterolgehalte en werkt als ontstekingsremmer. Kortom: eet aardbeien. 

Onderstaan heb ik 2 overheerlijke recepten voor je uitgeschreven. En ik -als echte aardbeiverslaafde- heb ze persoonlijk al uitgeprobeerd. Ze zijn echt stuk voor stuk heerlijke gerechtjes.

Lunch

Wrap met aardbeien, avocado en mango

ingrediënten

1 limoen (schoongeboend)

200 gram zuivelspread (naturel)

2 eetlepels honing

250 gram aardbeien

2 eetrijpe avocado's

100 gram ongezouten cashewnoten

1 eetrijpe mango

1/2 rode peper

15 gram koriander

4 tortillawraps

Bereiding

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de helft van het sap met het rasp, de zuivelspread en de honing. maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado's en mango in kleine blokjes. Besprenkel met de rest van het limoensap. Hak de cashewnoten grof en samen meng de mango, aardbeien, avocado en cashewnoten. 

Verwijder bij het pepertje de zaadlijsten en snijd het pepertje in dunnen ringetjes. Hak de koriander grof. Besmeer de tortilla wraps met het zuivelspreadmengsel en beleg met de fruit-notensalade. Bestrooi met de koriander en rode peper en rol de wrap op.

Dessert

Gemarineerde aardbeien met limoen en basilicum

ingrediënten

400 gram aardbeien

1 limoen (schoongeboend)

15 gram basilicumblaadjes 

2 eetlepels poedersuiker 

slagroom

Bereiding

Was de aardbeien kort en voorzichtig. snij ze in kleine stukjes. Rasp de groen schil vn de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snij de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Meng de aardbeien, limoenrasp en -sap, poedersuiker en basilicumreepjes en laat deze mix tien minuutjes staan. Doe de gemarineerde aardbeien in een mooi hoog glas en garneer met een lepel lobbig geslagen slagroom.

XOXO Mariska 

Founder SlowBeauty #Moments

bron: van de Valk exclusief

Bovendien is vitamine C een antioxidant dat ervoor zorgt dat bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam worden geneutraliseerd. Behalve vitamine C zit er in aardbeien ook foliumzuur. Belangrijk voor de groei van het lichaam en de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Ook is het belangrijk voor de vroege ontwikkeling van ongeboren kinderen. 

bottom of page