top of page

Duurzaam wonen

hip, trendy, goedkoop & goed

De woonkamer is de sociale ruimte in huis. Het is vaak ook een heel persoonlijke kamer die veel vertelt over jezelf, je interesses en manier van leven. Bovendien is het een multifunctionele ruimte, waar je een boek leest, tv kijkt, speelt en je vrienden ontvangt. Kortom een ruimte waar je je kunt ontspannen.De woonkamer is de sociale ruimte in huis. Het is vaak ook een heel persoonlijke kamer die veel vertelt over jezelf, je interesses en manier van leven. Bovendien is het een multifunctionele ruimte, waar je een boek leest, tv kijkt, speelt en je vrienden ontvangt. Kortom een ruimte waar je je kunt ontspannen.

Het maakt niet uit welke stijl inrichting je hebt, of je nu houdt van industrieel, klassiek, modern, romantische, of natuurlijk, bij ieder type zijn mooie en leuke duurzame ideeën te verzinnen. het is puur een kwestie van kleur en materialen kiezen om je eigen thuis duurzaam op te fleuren.

Tips voor een Duurzame woonkamer

1. Hout, stof, steen, of misschien een kunststof vloer? Laat je in de winkel goed informeren over de duurzaamheid van je vloer. Omdat er in de woonkamer veel gelopen wordt, is het verstandig je af te vragen hoelang hij meegaat. Hout met een FSC-keurmerk is op duurzame wijze geproduceerd. Ook bamboe, wol en linoleum zijn duurzame alternatieven.

2. Maak bij de aanschaf van meubilair een goede schattig van hoelang het ongeveer mee zal gaan. Kies meubels die lange tijd mooi zal blijven vinden, het is zonde om na twee jaar het huis te gaan herinrichten, omdat paars echt niet meer kan dit jaar. Ook is het beter lichtgewicht meubilair aan te schaffen, dit scheelt in transport. Koop bij voorkeur ook bij winkels in de buurt. Overweeg tweedehands meubels, of meubelen van natuurlijke materialen.

3. Laat geen apparaten onnodig aanstaan, schaf spaar- of ledlampen aan. Of kies voor een gezellige avond bordspelletjes in plaats van een avondje televisie.

4. Haal groen in huis. Bloemen en planten geven een extra injectie natuurlijke kleur in een woonkamer en zorgen voor een gezonde lucht.

5. Bedenk voor jezelf leuke manieren om de muren te bekleden en een leuk karakter te geven. Dit kan b.v met oude nostalgische of natuurlijke elementen, maar ook met een leuk kleedje. dit creëert ook weer gezelligheid en warmte. Lekker hip en helemaal eco.

6. Leg lekkere zachte kussens en plaids op je bank, om als het een beetje fris wordt je je heerlijk kunt nestelen en opwarmen.

7. En natuurlijk het branden van kaarsjes en een open haard. dit zorgt voor niet alleen voor heerlijke natuurlijke warmte maar vooral ook voor een extra gezelligheid.

Wat ons betreft mag de winter wel komen!

Liefs
Team SlowBeauty
bottom of page