top of page
SlowBeauty_Lifestyle_Summertime.jpg
YOUR #MOMENTS | #moments at home | EET JEZELF MOOI
BLOG: Een nieuw begin: De kracht van stilt.png

EEN NIEUW BEGIN: DE KRACHT VAN STILTE

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS.YOUR MOMENTS

De afgelopen twee jaar hebben mij gedwongen om een andere realiteit onder ogen te zien. Ondanks mijn voortdurende streven naar balans, bevond ik me plotseling in een landschap waarin zorg, emoties en het runnen van een bedrijf op een chaotische manier bij elkaar kwamen. In dit landschap kon ik mijn SlowBeauty Lifestyle niet nastreven, en het heeft me veel gekost omdat ik totaal geen aandacht aan selfcare heb besteed.

EEN JAAR VAN REFLECTIE, LIEFDE & SLOWBEAUTY

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS.YOUR #MOMENTS

Wat een jaar van golven, waarin mijn reis begon te midden van stormachtige zeeën. Verdriet en uitdagingen brachten me op onbekende paden, maar de horizon werd uiteindelijk verlicht door een overvloed aan liefde en vernieuwde vriendschappen. Het was een jaar waarin het leven zich openbaarde als een breekbaar kunstwerk, een kostbare realiteit waarin de SlowBeauty Filosofie de leidraad vormde. 

Selfie thuis

DANSEN & LOSLATEN

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS.YOUR MOMENTS

Als in een helicopterview, cirkel ik ongeveer een meter boven mezelf en zie ik mezelf direct in de rol van performer schieten. Ik zie tot in de kleinste details hoe mijn lichaam zich beweegt en hoe dat er op het toneel uit zou moeten zien. Mijn sensoren voor publiek gaan automatisch aan en er ontstaan doorzichtige lijnen vanuit mijn richting naar het publiek om ze mee te nemen in mijn performance.

WAT IS SLOW BEAUTY?

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Ja, ontspannen tijd voor jezelf is erg belangrijk voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. In onze drukke en hectische wereld is het essentieel om af en toe een stap terug te nemen en tijd te nemen voor zelfzorg en ontspanning. Slow beauty is een benadering van schoonheid en welzijn die de nadruk legt op het nemen van de tijd om te genieten van de verschillende aspecten van je verzorgingsroutine en jezelf te verwennen.

Blog SlowBeauty inSPAration Magazine - Wat is Slow Beauty_.jpg
Meisje in gele trui

SLOW BEAUTY - VAN BINNEN NAAR BUITEN

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Hoe vaak heb jij de zin 'schoonheid komt van binnen' gehoord? Ik denk dat het antwoord op de vraag 'vaak', zal zijn. Als schoonheid van binnenuit komt waarom horen wij dan niks over verbeteringen en strategieën om onze inner beauty te verbeteren?

MIJN WEG NAAR EEN NIEUW LIFESTYLE

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Een nieuwe lifestyle aanmeten is namelijk niet iets wat je door een paar keer knipperen met je ogen voor elkaar krijgt. Een nieuwe lifestyle is een proces. Inmiddels, 52 jaar verder, ben ik op een punt in mijn leven beland waarop ik kan zeggen dat ik mijn SlowBeauty Lifestyle gevonden heb. Sinds de laatste jaar kan ik oprecht zeggen, dat ik leef vanuit mijn hart, hou van mijzelf, geniet van de kleine SlowBeauty #Moments in mijn leven en spiritueel nog steeds aan het groeien ben.

Iska kl  (1).jpg

IN HET RITME ZIJN MET DE NATUUR

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS 

Toen ik vannacht vanuit mijn knusse bedstee naar buiten keek, de dikke maagdelijk witte laag sneeuw zag en de heerlijke frisse buitenlucht opsnoof kon ik, net als een kind, niet wachten om naar buiten te gaan. De eerste sneeuw heeft altijd iets magisch.

WINTERRITME

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Winter belichaamt een duidelijk niveau van stilte. De vogels fluiten niet, en veel dieren veranderen van kleur, migreren of overwinteren.

VOORJAARSRITME

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Het pastel palet van de lente weerspiegelt de verzorgende zachtheid van het seizoen; het is een zorgzaam en liefdevol seizoen.

#MOMENTS IN DE MORGEN

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Het eerste licht is iets waar we elke ochtend van moeten genieten als we wakker worden. Het kan heel eenvoudig zijn 

#MOMENTS IN DE MIDDAG

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Tijdens de uren van de dag waarin je druk bent zijn middagmeditatie goed #moments om een deel van de stress los te laten die zich heeft opgebouwd.

NAJAARSRITME

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Het nabootsen van de vallende bladeren, gaat in deze tijd van het jaar over het loslaten van dat wat je niet langer nodig hebt.

ZOMERRITME

 

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Geassocieerd met plezier en vrijheid, de dagen zijn helderder en langer, de kleuren zijn intenser en we kleden ons luchtiger.

bottom of page