top of page
SlowBeauty_Spontaniteit.jpg

Wat is Slow Beauty

de filosofie

Ja, ontspannen tijd voor jezelf is erg belangrijk voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. In onze drukke en hectische wereld is het essentieel om af en toe een stap terug te nemen en tijd te nemen voor zelfzorg en ontspanning. Slow beauty is een benadering van schoonheid en welzijn die de nadruk legt op het nemen van de tijd om te genieten van de verschillende aspecten van je verzorgingsroutine en jezelf te verwennen.

Het concept van slow beauty draait om het vertragen, bewustwording en zelfzorg. Het gaat niet om snelle resultaten, maar eerder om het koesteren van jezelf en het cultiveren van een gezonde relatie met je lichaam en geest. Het omvat het gebruik van natuurlijke en duurzame producten, het maken van bewuste keuzes en het creëren van rituelen die je helpen ontspannen en weer in balans te komen.

Blog; Een verslaafde huid - SlowBeauty inSPAration Magazine.jpg

Ontspanning is belangrijk omdat het je helpt stress te verminderen, je energie herstelt en je algemeen welzijn verbetert. Het kan je helpen om beter om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven en je veerkracht te vergroten. Door tijd voor jezelf te nemen, geef je jezelf de kans om op te laden en je focus te vernieuwen. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, zoals het nemen van een warm bad, mediteren, een wandeling maken in de natuur, een boek lezen of gewoon genieten van een moment van stilte.

 

Naast ontspanning is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je algehele gezondheid. Dit omvat het volgen van een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en het vermijden van schadelijke gewoonten zoals roken en overmatig alcoholgebruik. Het verzorgen van je fysieke gezondheid heeft een directe invloed op je welzijn en kan je helpen om je energiek, sterk en veerkrachtig te voelen.

 

Kortom, het nemen van ontspannen tijd voor jezelf of zoals wij het noemen 'Me Time', en het zorgen voor je gezondheid zijn beide belangrijke aspecten van een evenwichtig en vervuld leven. Door Slow Beauty principes te omarmen en regelmatig tijd vrij te maken voor zelfzorg, investeer je in je eigen welzijn en bevorder je een gezonde levensstijl.

 

Wat doe jij om je beste leven te leven waarin je jezelf goed voelt? Leuk om te lezen en fijn dat je op deze manier een inSPAratie kan zijn voor andere vrouwen!

 

XOXO Mariska

Founder SlowBeauty #Moments

bottom of page