top of page

EEN JAAR VAN REFLECTIE, LIEFDE & SLOWBEAUTY

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS.YOUR #MOMENTS

Wat een jaar van golven, waarin mijn reis begon te midden van stormachtige zeeën. Verdriet en uitdagingen brachten me op onbekende paden, maar de horizon werd uiteindelijk verlicht door een overvloed aan liefde en vernieuwde vriendschappen. Het was een jaar waarin het leven zich openbaarde als een breekbaar kunstwerk, een kostbare realiteit waarin de SlowBeauty Filosofie de leidraad vormde. 

Selfie thuis

DANSEN & LOSLATEN

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS.YOUR MOMENTS

Als in een helicopterview, cirkel ik ongeveer een meter boven mezelf en zie ik mezelf direct in de rol van performer schieten. Ik zie tot in de kleinste details hoe mijn lichaam zich beweegt en hoe dat er op het toneel uit zou moeten zien. Mijn sensoren voor publiek gaan automatisch aan en er ontstaan doorzichtige lijnen vanuit mijn richting naar het publiek om ze mee te nemen in mijn performance.

WAT IS SLOW BEAUTY?

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Ja, ontspannen tijd voor jezelf is erg belangrijk voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. In onze drukke en hectische wereld is het essentieel om af en toe een stap terug te nemen en tijd te nemen voor zelfzorg en ontspanning. Slow beauty is een benadering van schoonheid en welzijn die de nadruk legt op het nemen van de tijd om te genieten van de verschillende aspecten van je verzorgingsroutine en jezelf te verwennen.

Blog SlowBeauty inSPAration Magazine - Wat is Slow Beauty_.jpg
Meisje in gele trui

SLOW BEAUTY - VAN BINNEN NAAR BUITEN

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Hoe vaak heb jij de zin 'schoonheid komt van binnen' gehoord? Ik denk dat het antwoord op de vraag 'vaak', zal zijn. Als schoonheid van binnenuit komt waarom horen wij dan niks over verbeteringen en strategieën om onze inner beauty te verbeteren?

VAN JE HUIS EEN STRESSVRIJE OMGEVING MAKEN

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS.HOME & LIVING

Ons huis is onze thuishaven. Het is een zin die we allemaal eerder hebben gehoord en waarvan de overgrote meerderheid van ons zou denken dat die waar is. Maar is het echt? Is je huis echt een plek waar je kan ontsnappen aan de stress van je werk en kunt ontspannen met in alle vrijheid?

SlowBeauty_Home.jpg
Image by Priscilla Du Preez

ZO SMAAKT THEE OP HAAR BEST

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . TEA #MOMENTS

Wij als echte thee experts bij SlowBeauty #Moments zijn van mening dat wanneer de kwaliteit van de thee hoog is, thee je het beste op verschillende temperaturen kan bereiden. De verschillende temperaturen zorgen op hun buurt ook weer waanzinnige mooie smaaksensaties.

HET SANTA DIEET, HEB JE ECHT GEFAALD?

IN JOUW #MOMENTS.EET JEZELF GEZOND

Je zit aan de keukentafel te staren naar dat laatste koekje in de koekjestrommel, ziet de mooie goudbruine kleur en je ziet dat het bol staat van al die chocolade die erin verwerkt zit. Het verleidingsspel is begonnen en je merkt dat dit overheerlijke koekje steeds moeilijker te weerstaan is, ondanks je gevecht en argumenten geef je uiteindelijk op. Je zelfmotivatie heeft gefaald en je eet dit overheerlijke koekje op. Zelfs de kruimels vergeet je niet. 

MIJN WEG NAAR EEN NIEUW LIFESTYLE

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Een nieuwe lifestyle aanmeten is namelijk niet iets wat je door een paar keer knipperen met je ogen voor elkaar krijgt. Een nieuwe lifestyle is een proces. Inmiddels, 52 jaar verder, ben ik op een punt in mijn leven beland waarop ik kan zeggen dat ik mijn SlowBeauty Lifestyle gevonden heb. Sinds de laatste jaar kan ik oprecht zeggen, dat ik leef vanuit mijn hart, hou van mijzelf, geniet van de kleine SlowBeauty #Moments in mijn leven en spiritueel nog steeds aan het groeien ben.

IN HET RITME ZIJN MET DE NATUUR

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS 

Toen ik vannacht vanuit mijn knusse bedstee naar buiten keek, de dikke maagdelijk witte laag sneeuw zag en de heerlijke frisse buitenlucht opsnoof kon ik, net als een kind, niet wachten om naar buiten te gaan. De eerste sneeuw heeft altijd iets magisch.

WINTERRITME

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Winter belichaamt een duidelijk niveau van stilte. De vogels fluiten niet, en veel dieren veranderen van kleur, migreren of overwinteren.

VOORJAARSRITME

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Het pastel palet van de lente weerspiegelt de verzorgende zachtheid van het seizoen; het is een zorgzaam en liefdevol seizoen.

#MOMENTS IN DE MORGEN

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Het eerste licht is iets waar we elke ochtend van moeten genieten als we wakker worden. Het kan heel eenvoudig zijn 

#MOMENTS IN DE MIDDAG

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Tijdens de uren van de dag waarin je druk bent zijn middagmeditatie goed #moments om een deel van de stress los te laten die zich heeft opgebouwd.

NAJAARSRITME

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Het nabootsen van de vallende bladeren, gaat in deze tijd van het jaar over het loslaten van dat wat je niet langer nodig hebt.

ZOMERRITME

 

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Geassocieerd met plezier en vrijheid, de dagen zijn helderder en langer, de kleuren zijn intenser en we kleden ons luchtiger.

Ontspannen buiten

SEIZOENEN KOMEN EN GAAN

IN SLOWBEAUTY #MOMENTS . YOUR #MOMENTS

Laten we eens beginnen om naar seizoenen te kijken als een staat van zijn, gevoel en denken in plaats van dat het een tijd van het jaar is. Onthoud dat Slow Beauty alles te maken heeft met het meebewegen op je eigen innerlijke ritme die wel of misschien niet corresponderen met de tijd van het jaar die onze kalender weergeeft.

bottom of page