top of page
BLOG_ Een nieuw begin_ De kracht van stilt.png

Een nieuw begin

De kracht van stilt

De afgelopen twee jaar hebben mij gedwongen om een andere realiteit onder ogen te zien. Ondanks mijn voortdurende streven naar balans, bevond ik me plotseling in een landschap waarin zorg, emoties en het runnen van een bedrijf op een chaotische manier bij elkaar kwamen. In dit landschap kon ik mijn SlowBeauty Lifestyle niet nastreven, en het heeft me veel gekost omdat ik totaal geen aandacht aan selfcare heb besteed.

Boho Woondecoratie

Het was een hectische periode waarin alles om me heen leek te exploderen. Herken je dat? Niet alleen de eindeloze to-do lijstjes en de constante druk, maar juist de combinatie van zorgen voor dierbaren, reizen en de drukte op de zaak. Het voelde alsof ik aan alle kanten werd getrokken en nooit genoeg kon doen. Maar soms dwingt het leven je om stil te staan. Voor mij kwam dat moment onverwacht, maar het bleek een noodzakelijke reset. De stilte die volgde, gaf me eindelijk de kans om eens goed naar mijn leven te kijken en te beseffen dat ik ver van mijn eigen waarden was afgedwaald.

Misschien herken je dit ook: die momenten waarop je ineens beseft dat je veel van jezelf hebt weggegeven, zonder terug te krijgen wat je nodig hebt. Het voelt alsof je energiebron langzaam is leeggelopen. Maar zoals ik altijd zeg: toeval bestaat niet. Deze periode van stilte en reflectie was nodig. Alles om me heen moest stilvallen zodat ik mijn lichaam en geest de rust kon geven die ze zo hard nodig hadden.

Nu zit ik in een fase van beslissingen nemen, misschien net als jij. Beslissingen die cruciaal zijn voor mijn toekomst, vooral op zakelijk gebied. Welke projecten geven je energie, en welke putten je juist uit? Het is tijd om afscheid te nemen van wat niet meer past en te omarmen wat je inspireert en motiveert.

Het is een bevrijdend gevoel om die ballast van je af te schudden, nietwaar? De ruimte die ontstaat, geeft je de kans om opnieuw te verbinden met je kernwaarden en je te richten op wat echt belangrijk voor je is. Deze beslissingen zijn misschien niet gemakkelijk, maar ze zijn essentieel voor het herontdekken van je vreugde en voldoening in wat je doet.

Wat me energie geeft, omarm ik met beide handen. Dit zijn de projecten en activiteiten die mijn passie aanwakkeren en me inspireren. En jij? Wat zijn de dingen die jou echt energie geven? Door ons te concentreren op wat ons echt inspireert, voelen we een hernieuwde vitaliteit en enthousiasme voor ons werk en ons leven. Het is een proces van herontdekking en herdefiniëring, waarbij we dichter bij onze authentieke zelf komen.

Misschien zit jij nu ook in een soortgelijke situatie, op zoek naar balans en betekenis. Weet dan dat verandering niet iets is om bang voor te zijn, maar eerder een kans om te groeien en te bloeien. Het is een moment van zelfzorg en zelfliefde, waarbij we ons eigen welzijn voorop stellen.

In deze reis naar zelfontdekking en vernieuwing hebben we geleerd dat het soms nodig is om alles stil te zetten en naar binnen te kijken. Het is een kans om te luisteren naar onze innerlijke stem en te begrijpen wat we echt willen in het leven. Deze stilte heeft ons geholpen om helderheid en richting te vinden, en we zijn vastberaden om deze nieuwe weg met vertrouwen en passie te bewandelen.

Dus, als je jezelf ooit in een soortgelijke situatie bevindt, onthoud dan dat het soms nodig is om stil te staan en te reflecteren. Gebruik deze tijd om te herontdekken wie je werkelijk bent en wat je echt wilt bereiken. Laat los wat je niet langer dient en omarm wat je vreugde en energie geeft. Uiteindelijk zul je zien dat deze periode van stilte en reflectie een geschenk is – een kans om opnieuw te beginnen en je leven opnieuw vorm te geven op een manier die echt resoneert met je ware zelf.

Dit nieuwe begin is niet het einde, maar het startpunt van een reis naar een leven vol passie, energie en voldoening. Laten we deze reis met open armen en een open hart aangaan, klaar om te ontdekken wat de toekomst voor ons in petto heeft.

XOXO Mariska

Wat is jouw verhaal? Leuk als je deze in de comments met ons deelt om andere vrouwen te inspireren!

 

bottom of page