top of page

Daily #Moments

in the morning

Laten we eens stilstaan bij de dagelijkse routines die in een Slow Beauty Lifestyle thuis horen. Een raamwerk van #moments in je dagelijkse leven waarmee je de dag kunt onderbreken. Dit is een simpele handleiding. We raden je aan een weg te vinden door er een of enkele in je leven te introduceren die voor jou van belang zijn en vanaf daar verder uit te bouwen. Dit zijn slechts suggesties en is op geen enkele manier bedoeld als een vast gegeven.

Het eerste licht

Het doel is om ons biologische ritme weer in lijn te brengen met de natuur en melatonine te triggeren. Deze eenvoudige handeling geeft ons energie en reguleert ons slaappatroon, wat van belang is voor schoonheid en een goede gezondheid.

Het eerste licht is iets waar we elke ochtend van moeten genieten als we wakker worden. Het kan heel eenvoudig zijn: Sta op en loop naar beneden, open de deur en ga naar buiten om het natuurlijke licht te voelen. Dit is natuurlijk makkelijker te doen in de lente en de zomer, wanneer de temperatuur warmer is en het zonlicht eerder beschikbaar is. Als vroeg in de winter  of in de herfst wakker wordt, is de kans groot dat het buiten nog steeds donker is. In dat geval is het raadzaam om toch even naar buiten te gaan voor de frisse lucht, op #moments als het eerste ochtendlicht zich aanmeldt. 

Waarom het werkt

Ieder van ons heeft een interne klok, een biologische klok die werkt in een cycli van vierentwintig uur en de fysiologische processen in het lichaam regelt en die ons een seintje geeft wanneer het tijd is om te slapen. Deze lichaamsklok reageert op omgevingssignalen, zoals licht, duisternis en temperatuur. Het bevindt zich in de hypothalamus en bestaat uit twee clusters van duizenden zenuwcellen. Blootstelling aan natuurlijk licht als eerste in de ochtend, helpt om onze lichaamsklok te resetten, wat de processen van ons natuurlijke interne ritme optimaal laat werken.

Waarom doen?

Licht in de ochtend helpt ons om wakker te worden. Het geeft ons energie en helpt de productie van melatonine op gang te brengen om een goede nachtrust te bevorderen als de tijd daar is. Het kan contra-intuïtief klinken om te beginnen met het produceren van het hormoon dat ons slaperig maakt als we wakker worden, maar we moeten genoeg melatonine opbouwen in de loop van de dag om een goede nachtrust te garanderen. Adequate hoeveelheden licht beïnvloeden onze slaappatronen, productiviteit, alertheid en humeur. Het verbetert ook onze metabolische functie. Dus, laat het licht binnen en laat het licht op je schijnen.

hoe te doen?

Ga 's morgens vroeg naar buiten en kijk naar het natuurlijke licht. Houd er ook rekening mee dat licht in je huis (lampen) om dezelfde redenen belangrijk is, maar niet omgekeerd! Dim binnenverlichting ten minste een uur voor het slapen gaan. Dit geeft aan dat het tijd is om te gaan slapen en stimuleert een goede nachtrust. In een ideale situatie adviseren wij een gecombineerde hoeveelheid licht wat betekend dat je per dag minstens een uur in de buitenlucht doorbrengt. 

Veel succes met het integreren van deze #moments in je dagelijkse routine. 

bottom of page