top of page

Daily #Moments

in de middag

Net zoals in de morgen, is het overdag zeker zo belangrijk om jezelf  'natuurlijk' licht te gunnen, ook al is het bewolkt! Vele van ons werken en zitten op kantoor. Probeer minimaal één  keer per dag voor 20 minuten naar buiten te gaan om te genieten van het daglicht. Je lichaam en je mind zullen je dankbaar zijn. Waarom? In de eerste plaats omdat je echt even je hoofd leeg maakt en je daarna weer veel productiever bent om je werkdag voort te zetten. 

Meditatie in de namiddag

Tijdens de uren van de dag waarin je druk bent zijn middagmeditatie goed #moments om een deel van de stress los te laten die zich heeft opgebouwd. Meditatie in de namiddag stelt je in de gelegenheid om stress te voorkomen. Wat de dag ook van je gevraagd heeft, een meditatie in de namiddag geeft je een echte time-out! Deze vorm van mediteren kan natuurlijk op de klassieke manier. Alleen is dit niet voor iedereen haalbaar. Geen paniek; zelfs de kleinste vormen van ontspanning zijn al een vorm van meditatie. Het is een manier van "iets" wat je rustgevend vind. Denk bijvoorbeeld eens aan dat tripje naar buiten of even voor een paar minuten je ogen dicht. Maar ook genieten van een heerlijke kop thee op een ander plek dan je werkplaats waar naar buiten kan kijken. Denk nou niet gelijk; "ik heb het te druk voor dit soort korte pauzes". Laat me je dit vertellen: deze tijd, die je voor jezelf neemt zal je echt helpen om de rest van de dag productiever te zijn. 

Bewegen in de namiddag

We brengen een heel groot gedeelte van ons leven zittend door. Als je er goed over nadenkt, realiseer je, dat het extreem is en men tegenwoordig, 'het zitten' - 'het nieuwe roken' noemt. Door in de namiddag aan beweging te doen ben je stuk gezonder bezig. Je zal merken als je dit in je dagelijkse routine opneemt je lichaam hier vanzelf om begint te vragen! Er zijn tal van oefeningen te bedenken die je heel eenvoudig op elke plek toe kunt passen, zelfs gewoon in de kleding die je aan hebt. Ga het internet maar eens op en je zal verbaasd zijn over de mogelijkheden die je aantreft. 

Een mistspray in de namiddag

Je zal het vast wel kennen. Cosmetica in de vorm van een spray, ook mist genoemd. Een gezichtsmist is een fantastische manier voor een snelle verfrissing. De mist hydrateerd je huid, die door het binnen zitten, sneller uitdroogt. Vooral in de winter. Maar dat is niet alles, het heeft op een op liftende werking voor mind, body & soul. 

Veel succes met het integreren van deze #moments in je dagelijkse routine.

Zitmeditatie
bottom of page