top of page
Dandelion Parachute Seed

Vergeven

De kracht van het vergeven

Wanneer we een band hebben met anderen en we hen niet hebben vergeven, kunnen we ons emotioneel afgesloten voelen. Het belemmert de vrije uitwisseling van emoties en ons vermogen op een gezonde manier met de emoties van anderen en die van onszelf om te gaan.

Vergeving is de kern van genezing. Wanneer je vergeeft, laat het je wezen en hart genezen en opent het de deur naar fysieke genezing. We willen vaak niet vergeven omdat we denken dat het dan makkelijker wordt voor degene die ons kwaad heeft gedaan. Maar vergeven doe je voor jezelf, niet voor de ander. Wanneer je vergeeft en loslaat, is het jouw welzijn dat toeneemt.

 

Als het lastig is om te vergeven, kan het soms helpen om een diepgaand proces te doorlopen waarbij je de woede, het verdriet, de pijn en de schuld die je met je meedraagt, loslaat. Vergeef jezelf voor wat er is gebeurd. Als je schuld of verraad niet vergeven kunt, is vergeving niets anders dan een loze belofte. Vergeving is pas echt als je het hele bewustzijn loslaat. Pas dan kan het lichaam zich gaan herstellen.

 

Zijn er mensen in je leven waarmee je nog steeds boos bent om iets wat ze hebben gedaan? Is dat bij jou ook zo? Als dat zo is, probeer het dan vanaf nu los te laten. Bied echte, ware vergeving aan. Laat alle onuitgesproken woorden die je misschien binnen houdt vrij. Je verontschuldigt hun acties niet; in plaats daarvan haal je de van je eigen schouders. Genezing en vergeving zijn synoniemen. Vergeef jezelf, vergeef anderen, vergeef het leven zelf en ga verder met een nieuw gevoel van voltooiing en heelheid.

bottom of page