top of page

Ik hou van "mij"


IK HOU VAN "MIJ"


We horen het zo vaak! Ik ben niet gelukkig. Als er één gevoel is wat we met elkaar delen dan denken we aan de gedachte “ik ben niet goed genoeg”. Eigenlijk is dit helemaal niet zo gek. In een samenleving waar we geleefd worden en waarin waarde bepaald word door materieel bezit, maatschappelijk aanzien en “on top of the bill”, ons uiterlijk worden we snel meegezogen in dit fenomeen.


Maar wat is geluk? Voor iedereen zal dit een verschillende betekenis hebben maar in de basis moeten we het geluk in onszelf zoeken. Geluk in de vorm van rust, berusting en tevredenheid. Hoe begin je nu met te stoppen jezelf te veroordelen? Hoe begin je met het leren leven in deze maatschappij waarin jij niet meer perfect hoeft te zijn en waarin jij jezelf kunt omarmen en waarin jij kunt zeggen; ik hou van mij! Onderstaand hebben wij een aantal algemene tips die je op weg kunnen helpen.Start van je dag. Begin je dag met aandacht voor jezelf en niet de technologie. Neem de tijd om je rustig voor te breiden voor de dag. Onderdeel hiervan kan zijn dat je een paar minuten mediteert


Praat jezelf gelukkig. Gebruik affirmaties om je geest te trainen positiever te worden.


Wees emotioneel eerlijk. Laat gewoontes die je gevoelens verdoven achterwege, zoals winkelen, eten of drinken. Lukt je dit niet alleen denk er dan eens over na om hier professionele hulp voor in te schakelen


Verbreed je interesses. Probeer iets nieuws. Een taal leren. Ga naar plaatsen waar je nog nooit geweest bent. Doe dingen die je nog niet eerder gedaan hebt. Je hebt recht op een geweldig leven!


Genieten door activiteiten. Probeer te genieten van het leven door dagelijkse activiteiten te verbeteren zoals bijvoorbeeld ontdekken hoe goed gezonde voedingsmiddelen voor je zijn.


Een dag zonder technologie. Neem één dag in de week waarin je met jezelf afspreekt alle technologie uit te schakelen. Geen telefoon, televisie, radio ect en in plaats voor activiteiten waardoor je het gevoel krijgt dat je leeft!


Geef jezelf over! Adem, ontspan en laat los. Het is onmogelijk om in de toekomst te kijken. Stop met vechten tegen jezelf en laat het komen zoals het komt!


Werk aan persoonlijke en spirituele groei. Het leven is een reis. We zijn hier om te leren en te houden van op een dieper niveau. Als je teveel in één keer wilt zal het leven er niet gemakkelijker op worden. Een stap is genoeg om geleidelijk aan voorruit te komen.


Zie je potenties. Hou genoeg van jezelf om te geloven dat de onbegrensde mogelijkheden ook voor jou weggelegd zijn. Onderneem actie en maak het leven mooi voor jezelf.


Heb geduld. Stop met haasten en stressen. Relax en zet het “streven naar”, om in een “leven en bloeien in het moment”. Heb geloof in jezelf, probeer iets goeds voor anderen te doen en het zal beloont worden.


Waarderen. Leef in waardering. Train je geest om dankbaar te zijn. Waardeer je talenten, schoonheid en innerbeauty. Hou van je gebrekkige perfecte zelf.


Intuïtie. Laat je leiden door je intuïtie. Alle antwoorden komen van binnenuit. Ga af op je onderbuikgevoel .


Vergeef jezelf. Leer van je fouten maar blijf er niet bij stilstaan of inhangen.


Ontdek de kracht van plezier. Eigenliefde staat gelijk aan “relax-time” , spelen, creatief zijn, ruimte maken voor sociale interactie. Neem tijd voor jezelf.


Professionele hulp. We gaven het eerder bij tip 3 aan. Een laag zelfbeeld of verwaarlozing is pijnlijk. Je verdient het om gelukkig te zijn. Je hebt het recht om te worden geaccepteerd om wie je bent. Soms is het echt niet mogelijk om op eigen kracht voorruit te komen. Zoek dan hulp bij een steungroep, psycholoog , psychiater of –lifestyle- coach. Het is de beste investering die je kunt maken!

bottom of page