top of page

Hoe "Selfcare" mij geholpen heeft


Momenteel zijn de meeste van ons inmiddels wel bekend met de hele SlowFood beweging. Tegenwoordig willen we allemaal gezonder leven en worden eetgewoontes en gerechten uit het buitenland steeds aantrekkelijker. Mede omdat ze vaak ook zo puur en natuurlijk zijn. Mij doet het denken aan de vele landen in Europa waar maaltijden met zorg gemaakt worden en waarin de maaltijd vaak een feestje is. Zoals bijvoorbeeld een authentiek Italiaans diner (velen weten dat ik mijn hart aan dit land verloren heb), gemaakt met verse biologische tomaten en olijfolie. Vaak op eigen grond gekweekt. Ik geniet hiervan tot aan de laatste hap die mijn mond in gaat.


Dit rustige beeld creëert bij mij een unieke manier van denken en moedigt mij altijd weer aan om iedere dag bewust te vertragen in dit drukke leven. Ik neem er de tijd voor. Laat ik het zo zeggen ik ga er bewust voor zitten en geniet van een maaltijd. Dit is maar 1 van de kleine dingen in het dagelijkse leven wat mij naar deze beweging toe leidt , een andere langzame levensstijl een beweging die voor steeds meer mensen een streven aan het worden is. Ik heb mezelf toegewijd aan het SlowBeauty leven.


Oké….. ik geef eerlijk toe, voor sommige klinkt het misschien idealistisch , duur en soms zelfs vaag. Voor mij is de SlowBeauty lifestyle, een manier van leven, denken en benadering, die vorm aan mijn leven geeft. Een bewuste keuze om gezond te leven, een gezonder slaappatroon, een strategie om gewicht te verliezen, angst en stress te reduceren, een pad naar spiritualiteit, een manier om bewust met het milieu om te gaan en daarmee een keuze te maken om verantwoorde en eerlijke producten te gebruiken. Allemaal samen verpakt wat over het algemeen aangeduid wordt als “Self-Care”.


SlowBeauty is geen vast gegeven of een patroon waaraan je jezelf moet houden. Wij willen je aanmoedigen en tip & tricks geven om een manier van leven te vinden die bij jou past. Wij dagen je uit met ons mee op reis te gaan. Of het nu gaat om afvallen, meer bewegen, gezonder eten, bewuster met het milieu omgaan, meer vrije tijd, geen stress, je eigen authentieke ik vinden, leven vanuit passie of verwerking, het maakt niet uit.


Sluit je aan bij onze SlowBeauty Community en laat je door andere inspireren.


SlowBeauty; een love storie over zelfzorg en eigen liefde, waarde en normen!


bottom of page