top of page

Geen woorden……Kort maar krachtig tegelijkertijd zegt het zoveel.


Je zoon van 6 naar bed brengen een paar dagen na Parijs.


Papa, vraagt mijn zoon van 6, wat er in Parijs is gebeurd is wel eng en heel dichtbij. Waarom doen ze dat? Tja zeg ik, dat begrijpt papa ook niet zo goed. Ik denk dat de mensen een beetje gek aan het worden zijn.


Maar waarom dan papa, vraagt hij? Papa zal proberen om het je uit te leggen. Er is een heel oud verhaal hoe je zou moeten leven en met elkaar om zou moet gaan. Dat is nog uit de tijd dat mensen niet konden schrijven en misschien net wat konden tekenen.


Dit verhaal is heel lang doorverteld en daaruit zijn een heel aantal geloven voort gekomen maar ze bedoelen eigenlijk hetzelfde. Alleen de mensen begrijpen elkaar niet zo goed meer. En in plaats van te praten met elkaar en proberen elkaar te begrijpen gebruiken ze dit, eigenlijk hele mooie verhaal, om elkaar dood te maken.


Dom hé!


Ja papa dat is echt dom.


Zelfs mijn zoon van 6 begrijpt het……

bottom of page