top of page

Hoe belangrijk is een passend uiterlijk


Hoe belangrijk is een passend uiterlijk bij jouw identiteit?


De eerste indruk, is bepalend en kun je maar een keer laten zien. Mensen worden in eerste instantie altijd beoordeeld op hun uitstraling en voorkomen. Het is dus van groot belang dat je uitstraling past bij wie je bent en dat je de juiste dresscode kiest voor iedere gelegenheid.


Als je de juiste kleding draagt , zorgt dat ervoor dat je jezelf beter en zelfverzekerder voelt en dat straal je dan ook uit. Er verzorgt uitzien is ook een stukje respect naar jezelf en de ander toe. Zorg dus voor gepoetste schoenen, goed passende kleding en geen kreukels, losse naden of haren en pluisjes op je kleding. En besteed aandacht aan je haar en make-up.


Bereid je altijd goed voor als je een afspraak hebt of dit nu een zakelijke afspraak is of een diner of feestje. Bedenk je altijd, past deze outfit bij mij en wat wil ik uitstralen tijdens deze gelegenheid en waar voel ik mij goed bij. Doe nooit iets aan waar je jezelf niet goed bij voelt. Dit maakt dat je niet goed in je vel zit en dit straal je direct uit.


Hoe zorg je er nou voor dat je kleding draagt die goed bij jou past. Hieronder geef ik je een paar tips:


*Draag kleuren die je flatteren, kijk eens goed in de spiegel.

*Maakt de kleur je bleek of zie je er vermoeid uit dan kun je beter voor een andere kleur kiezen.

*Een kleur waar je ogen goed uitkomen, je huid egaler en frisser oogt. Dit doet al heel veel met je uitstraling

*Zorg qua belijning van je kleding dat ze je mooiste lichaamsdelen, goed uit laten komen en camoufleer je mindere punten.

*Draag goed passende kleding, nooit te klein of te groot.

*Maak voor jezelf een moodboard, om je stijl weer te geven

*Investeer in goede basics van mooie kwaliteit en voeg daar per seizoen nieuwe items of kleuren bij die goed bij je passen.

*Zorg voor harmonie in je outfit en ga liever voor 1 heel bijzonder item, waar je de aandacht op vestigt ipv heel veel overdaad.


Wil je meer weten over imago en identiteit, kom dan naar de slowbeauty ladieslunch op 11 december 2015 of kijk op mijn website www.styleclinic.nl en boek een clinic die bij je past.


bottom of page