top of page

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?


Ik roep altijd, leef en werk, met en vanuit passie. Zorg daarnaast dat je dicht bij jezelf blijft. Door hier aan vast te houden creëer je ook authenticiteit binnen je bedrijf. In de eerste plaats komen klanten naar je bedrijf toe omdat je goed bent in het werk, wat je aflevert en als de prijs-kwaliteit verhouding goed is.


Maar andere factoren zijn de service, persoonlijkheid, sfeer en entourage. De uitstraling van je bedrijfspand is belangrijk voor het imago van je bedrijf. Bij de keuze voor de huisvesting moet je niet alleen rekening houden met de locatie en de kosten, maar ook het uiterlijk en de indeling van het pand doen er toe. Weeg deze factoren goed af en onderschat het belang hiervan niet! Het is een belangrijk onderdeel van je marketing strategie. Hiermee bepaal je voor een groot deel de klantengroep al, die je in de toekomst aan zal trekken.


Wil je dat mensen je bedrijf snel leren kennen, dan helpt het als je bedrijfspand in het zicht staat. Daarnaast komt die uitstraling, je imago, om de hoek kijken. Wil je een hip en trendy imago hebben, dan is het natuurlijk van belang dat het uiterlijk van je pand niet te stoffig is, maar juist stijlvol en vernieuwend. Dit moet je vervolgens ook doorvoeren tot de inrichting van je bedrijf. Hou je van warmte en rust dan zal een oud en rustiek pand een optie kunnen zijn. Voor de inrichting zou je kunnen kiezen voor mooie rustige tinten, modern maar met een knipoog naar de nostalgie. Je kan jezelf dus voorstellen dat door de bovengenoemde voorbeelden, je ook een bepaald publiek aan zal trekken. Klanten die zich kunnen identificeren met jouw bedrijf.


Ook het servies moet passen bij je bedrijf

Natuurlijk ben je altijd afhankelijk van het beschikbare budget, maar door je in service, naar je klant toe, te onderscheiden kun je ook al een aanzienlijke slag slaan en je concurrentie voor blijven. Als bezoekers iets te drinken krijgen aangeboden, bied je hen dan mokken aan met een reclametekst van een van uw leveranciers of juist hippe en trendy glazen? Schenk je ze een senso of een reguliere thee, of bied je ze een goede koffie aan of die overheerlijke verse kruiden thee? En heb je er al over na gedacht wat je ze erbij serveert? Ga je zoals alle andere ondernemers dat bakje vol met pepernoten en schuimpjes aanbieden of zorg je net even voor die extra touche en haal je bij de bakker die speciale sinterklaas speculaas staaf? De keuze is aan jou!


Neem eens een stap achteruit en probeer je bedrijf eens te bekijken vanuit het oogpunt van een klant, zie jij al of er nog punten zijn die je kan veranderen? Welke uitstraling past bij jou en vertegenwoordigd jouw bedrijf?

bottom of page