top of page
ALK Banner.jpg

ALK

Aanhoudende lichaamlijke klachten

In dit blog stellen wij je graag voor aan Enny Hoenselaar. Zij is gespecialiseerd in ALK en heeft recent haar scriptie over dit boeiende onderwerp geschreven. Ze neemt ons mee in haar eigen verhaal en ervaring wat een mooi beeld geeft wat deze holistische beandering aan diepere verbinding tussen lichaam, geest en emoties inhoud. 

lees ook

mijn route
​
Mijn Route.jpg

In het kader van mijn afstuderen als Levenstherapeut heb ik onderzoek gedaan naar ALK en het is opvallend dat ALK in 70% van de gevallen chronisch worden zonder een duidelijke diagnose. Voor veel vrouwen is het vinden van de juiste diagnose en behandeling voor aanhoudende klachten een ware zoektocht.

Vaak worden symptomen gebagatelliseerd of afgedaan als puur psychologisch, zonder aandacht te besteden aan de diepere oorzaken. Dit kan leiden tot gevoelens van onbegrip, frustratie en onzekerheid. Hier komt therapie voor Aanhoudende Lichamelijke Klachten om de hoek kijken als een waardevolle benadering. Zo is ook mijn eigen verhaal begonnen. Voorafgaand aan mijn start bij School of Life (SOL) in 2020, was ik me niet volledig bewust van veel aspecten van mezelf. Ik besef nu dat ik mijn lichaam vanuit een extern perspectief bekeek. Hoewel mijn lichaam er redelijk goed uitziet en over het algemeen goed functioneerde, dacht ik dat ik mijn gezondheid en welzijn onder controle had.

 

Gedurende vele jaren was ik werkzaam als manager en bestuurder, en ik kampte langdurig met nekklachten. Mijn echtgenoot Ronald masseerde bijna dagelijks mijn nek, wat tijdelijk verlichting bood. Ondanks dat ik me ervan bewust was dat stress op het werk de oorzaak was, veranderde ik mijn situatie niet. Trots en de drang om alles perfect te willen doen, zorgden ervoor dat ik bleef doorgaan. Pas nadat ik gestopt was als bestuurder, verdwenen mijn nekklachten. Fysiek gezien was er weinig veranderd in mijn dagelijks leven. Echter, er was wel een energetische verschuiving merkbaar.

 

Wat ik over het hoofd zag, was dat mijn klachten mogelijk voortkwamen uit het feit dat ik niet langer in verbinding stond met mezelf, wat op zijn beurt mijn gezondheid negatief beïnvloedde. Als opgeleide verpleegkundige ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in de onderliggende oorzaken van ziekte. Intuïtief besefte ik dat klachten verband houden met iemands levensstijl. Pas toen ik met SOL begon, kreeg ik de moed en bewustwording om hier iets mee te doen. Eerder had ik mezelf vastgezet in de overtuigingen van het reguliere zorgsysteem.

 

Mijn huidige rol als levenstherapeut stelt me in staat om mezelf beter op mijn plek te voelen en om werk te doen dat nauwer aansluit bij mijn zielsmissie. Dit heeft mijn energiecentra (in het bijzonder het 5e chakra, ook wel het beroepschakra genoemd) weer geopend. Werken zonder stress, tevreden zijn met wat ik doe en me richten op mijn zielsmissie, heeft de energieblokkade opgeheven die leidde tot aanhoudende klachten.

 

ALK richt zich op het begrijpen van het complexe samenspel tussen lichaam en geest. Het erkent dat fysieke symptomen vaak verbonden zijn met diepere emotionele en psychologische factoren. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen, omdat zij vaak geconfronteerd worden met unieke hormonale en emotionele uitdagingen gedurende hun leven. Het feit dat veel van deze klachten voortkomen uit een onbalans tussen denken, verlangens en emoties, maakt het aanpakken van deze aspecten essentieel.

 

Voor vrouwen die vastlopen in het reguliere systeem, biedt therapie voor ALK een veilige en ondersteunende ruimte waarin zij gehoord en begrepen worden. Het plaatst hun ervaringen en gevoelens in het middelpunt en moedigt hen aan om dieper te graven. Deze benadering gaat voorbij aan oppervlakkige symptoombestrijding en streeft ernaar de worteloorzaak van de klachten aan te pakken.

 

Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze therapie niet suggereert dat de klachten "ingebeeld" zijn. Integendeel, het erkent de echtheid van de ervaringen van vrouwen en biedt een holistische kijk op gezondheid en welzijn. Het benadrukt het belang van zelfbewustzijn, het herstellen van emotionele balans en het opnieuw in contact komen met je eigen innerlijke signalen.

 

Voor vrouwen die vastzitten in een cyclus van onverklaarde klachten en teleurstellende medische bezoeken, kan therapie voor ALK een transformerende ervaring zijn. Het biedt een nieuwe benadering die niet alleen gericht is op genezing, maar ook op empowerment. Het stelt vrouwen in staat om actieve deelnemers te worden in hun eigen welzijn, hun lichaam en geest te begrijpen en uiteindelijk de controle over hun gezondheid terug te nemen.

 

Kortom, therapie voor Aanhoudende Lichamelijke Klachten biedt vrouwen de mogelijkheid om verder te kijken dan oppervlakkige diagnoses en symptomen. Het is een holistische benadering die aandacht besteedt aan de diepere verbindingen tussen lichaam, geest en emoties. Vooral voor vrouwen die vastlopen in het traditionele medische systeem kan deze benadering een bron van hoop, begrip en herstel zijn.

 

Heb ik je geïnspireerd met mijn verhaal en ben je geïnteresseerd? Samen met jou kijk ik graag naar de mogelijkheden om je op weg te helpen naar een voor jou beter leven.

 

Lieve groet Enny

 

Tel: 31 6 46446140
E-mail: info@ennyhoenselaar.nl 

www.ennyhoenselaar.nl

Producten in dit blog​

Organic-Pai-Mu-Tan-SlowBeautyMoments-1.jpg
losse-thee-#Moments-Avondrust.jpg
00570_china_white_dragon.jpg
losse-thee-#Moments-Rust-en-stabiliteit.jpg

Pay Mu Tan Superior

Avondrust

China White Dragon

Rust & Stabiliteit

Comments

Deine Meinung teilenJetzt den ersten Kommentar verfassen.
bottom of page