top of page
Duurzame Schoonheid.jpg

Duurzame schoonheid

Think Inside & Out

IN LIEF ZIJN . VOOR DE AARDE

 

Met de aankomende zomer al in ons hoofd zullen veel van onze lezers met hun gedachte bij het strand zijn om te genieten van zon, water en die heerlijk bries. Ik in ieder geval wel. Maar laten we deze volgende stap dit jaar eens goed voorbereiden.

lees ook

happy day

Tegenwoordig weten we allemaal dat de straling van de zon, onze huid niet echt ten goede komt en potentiële schade kan veroorzaken. Niemand van ons zit te wachten op huidkanker en niemand zit te wachten op een huid die aanzienlijk sneller verouderd. Een heel simpel antwoord hierop is je huid te beschermen met een goede zonneblokker, of je lichaam te bedekken met lichtte kleding en hoeden in de hoop hiermee het directe zonlicht op onze huid te beperken. We zijn ons er steeds meer van bewust dat het belangrijk is om onze huid goed te beschermen.

Ik ga jullie even uit een droom helpen! Omdat dat wat ik hierboven geschreven heb maar een gedeeltelijk antwoord is op een effectieve huidverzorging. Te vaak kijken we alleen maar naar de oppervlakte en vergeten we wat er daadwerkelijk in ons lichaam gebeurd. Wij vergeten, en sommige weten het zelfs niet eens, dat de huid ons grootste orgaan is en dat het in feite verbonden is met alle belangrijke functies in ons lichaam zoals het immuunsysteem, ademhaling, bloedsomloop, lymfe en neurotransmitter systemen*₁. Als we een mooie huid willen en er goed uit willen zien dan is het belangrijk dat deze systemen in een top shape moeten zijn. Zijn ze dit niet, dan is dit gelijk aan onze huid te zien. En geen enkele zonneblokker zal dit probleem dan voor je op lossen.

Dus ongeacht, wat een beauty merk ook probeert te verkopen of vertellen, is het van essentieel belang om rekening te houden met het oude gezegde, “schoonheid is meer dan alleen het uiterlijk”. Willen we echt goed voor onze huid zorgen, dan is het belangrijk dat wij dat in de eerste plaats fysiek en psychisch voor onszelf gaan doen. Eigenlijk zou je deze issue, de verzorging van onze huid, op een holistische manier moeten benaderen. Door gezonder te eten, door het leven van een evenwichtige levensstijl en door het gebruik van pure, natuurlijke producten op onze huid is het mogelijk om de tekenen van veroudering te vertragen en misschien zelfs wel terug te draaien. Laat ik eens een aantal tips met je delen waardoor je een start maakt om een glanzende huid met een stralende teint te creëren.

De eerste en meest bekende is natuurlijk water drinken.  Is water niet zo jouw ding, vervang het dan door een natuurlijke en liefst biologische kruidenthee Deze zijn overigens ook prima koud te drinken vanwege hun zachte smaken. Proef het verschil maar tussen een zakje van een bekend merk of een mooie losse thee uit ons assortiment! Vocht is superbelangrijk voor je lichaam omdat het een van de belangrijkste voedingsstoffen voor je huid is. Vergelijk het maar eens met een ballon. Vul deze met water en laat het water er vervolgens langzaam uitlopen. Wat je overhoudt, is een verschrompeld ballonnetje. Ontneem je een huidcel haar water dan zul je dit balloneffect ook op jouw huid terug te zien zijn. Het drinken van water hydrateert je huid en houd haar soepel. Hierdoor kunnen afvalstoffen en gifstoffen je huid beter verlaten waardoor tekenen van veroudering vertragen en misschien je er zelfs wel jonger uit gaat zien. Het drinken van water draagt bij aan een hoger energie level en laat je vitaler voelen.

Vervolgens is het verstandig om de inname van de inname van suiker, alcohol, kunstmatige zoetstoffen, additieven voor levensmiddelen, transvetten, simpel koolhydraten en zuivel te beperken. Ik zeg niet dat je ze niet meer moet gebruiken, maar doe het met mate en vervang dit door voedingsmiddelen met een lage glucosewaardes, rijk aan antioxidanten, essentiële vetzuren, vitaminen, mineralen en enzymen. Denk hierbij aan kleurrijke groentes, bessen, vis en zelfs pure en natuurlijke groene thee die allemaal over deze kwaliteiten beschikken.

 

Daarnaast spelen er nog een aantal andere factoren mee zoals een optimale werking van je spijsvertering. Maar ook je manier van leven heeft een grote invloed op het uiterlijk van je huid, bijvoorbeeld roken of bewegen. Door te bewegen verlaag je het stressgehalte en ondersteun je jouw lichaam met de werking van het natuurlijk ontgiftingsproces proces. Daarnaast zorgt beweging voor een toename van zuurstof in je bloed, dus huid, waardoor het steviger wordt en beter gevoed.

Last but not least, probeer een goed evenwicht te vinden tussen werk, vrije tijd en rust. Een gezonde geest zal het stressgehalte eveneens doen verlagen waarmee wij onze interne functies weer een goede ondersteuning bieden. Je zult je aan de binnenkant goed voelen en er aan de buitenkant geweldig uitzien. En met een gezonde huid kom je de zomer goed door *₂

Improve your life Inside & Out. Start living the SlowBeauty Lifestyle

XOXO Mariska 

Founder SlowBeauty #Moments

 

 

 

*₁ is een signaalstof die tussen 2 zenuwcellen, zenuwimpulsen overdraagt tussen zenuwcellen ('neuronen') in het zenuwstelsel of impulsen overdraagt van motorische zenuwcellen op spiercellen of van zenuwreceptoren op sensorische zenuwcellen.

*₂ Zorg ten alle tijden dat je de huid goed beschermt tegen UV straling ook al neem je voldoende maatregelen zoals vermeldt in het blog. Genoemde adviezen dragen bij aan een gezondere huid waardoor eventuele schade, welke door UV straling aangericht word, sneller herstelt.

bottom of page