top of page

Feestgerechten

vegan gezond & lekker 
Rode bieten carpaccio

Als voorgerecht voor deze aankomende feestdagen hadden we al een heerlijk recept van een traditionele champignonsoep met een twist. Omdat dit een vrij machtig voor gerecht is, vooral in combinatie met de Marokkaanse linzen taart, delen we graag nog een mooi vegan voorgerecht met je. 

​

TIJD 1:00 | VOORBEREIDING 0:25 | LEVEL: MAKKELIJKE | AANTAL PERS 4-6 

​

Trek keukenhandschoenen aan en schil de biet. De paarse kleurstof uit bieten trekt namelijk snel in je huid en is lastig weer weg te krijgen.

Snijd de biet in zo dun mogelijke plakjes. Dat gaat het best met een mandoline, een soort schaaf voor groenten. Verdeel de plakjes over een mooi bord.

​

Meng de walnoten in een kommetje met wat honing en rooster ze in een pan tot de honing verkleurt. Laat afkoelen en maak in de tussentijd een dressing door de olijfolie te kloppen met de azijn en honing en maal er wat peper en zout over.

​

Pak een handjevol rucola en hussel er wat dressing door. Leg de rucola midden op de bieten. Verdeel er de walnoten en stukjes feta omheen. En breng op smaak met nog wat extra peper.

​

Tip: biet is goed rauw te eten op deze manier. Vind je dat niet lekker, dan kun je voorgekookte bieten gebruiken. Of je poft de bieten in de schil in een stuk aluminiumfolie in de oven, ongeveer 1 uur op 180 graden.

 

Ingrediënten

  • 1 gemiddelde grote biet per persoon

  • 1 pakje fetakaas

  • 1 zak rucola of rucolamix

  • handjevol walnoten (of meer naar smaak)

  • honing

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel rode wijnazijn

  • 1 theelepel honing

  • 1 theelepel grove mosterd

​

bron: Saskia - Eetnieuws.nl

bottom of page