top of page

Feestgerechten

vegan gezond & lekker 
Marokkaanse linzen taart

Deze hartige taart past prima in een hoofdgerecht als je het combineert met een mooie groene salade met tomaat. Met als voorgerecht de bieten carpaccio​. Ook dit gerecht heb ik in de loop der jaren aangepast en al verschillende malen met kerst geserveerd. 

TIJD 1:00 | VOORBEREIDING 0:25 | LEVEL: MAKKELIJKE | AANTAL PERS 4-6 

​

Verhit de helft van de olie in een grote pan op een laag vuurtje en bak de ui zachtjes gedurende 10 minuten. Voeg de groene Harissa toe en bak nog 1 minuut langer. Roer de linzen en de bouillon erdoor, breng aan de kook en kook gedurende 15 minuten tot de linzen zacht zijn en de bouillon is opgenomen.

​

Zet in de tussentijd de oven vast aan en verwarm tot 180 ° C (160 ° C heteluchtoven).

​

Voeg de spinazie toe aan de gekookte linzen en roer door tot het blad er verwelkt uitziet . Roer er vervolgens de amandelen, feta en koriander doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Bedek de bodem van de ovenschaal met bladerdeeg en prik er wat gaatjes met de vork in. Voordat je het mengsel in de schaal doet, zorg dat er niet teveel vocht meer in het gerecht zit. 

​

Bestrijk de bovenkant van elk filmblad met de overgebleven olie, vouw de vellen losjes op (scheur indien nodig) en schik op het mengsel. Bak 25-30 min. Tot het deeg goudbruin is. Serveer met een groene tomatensalade.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 gepelde ui

  • 2 theelepels groene harissa pasta (Al’Fez)

  • 200 gr rode linzen

  • 400 ml groente boullion

  • 250 gr bladspinazie, grof snijden

  • 50 gr amandelen, grof snijden

  • 100 gr feta kaas, kruimelen

  • Hand vol verse koriander, grof snijden

  • 6 plakjes filodeeg, (Koopmans)

bottom of page