SLOWBEAUTY INSPARATION MAGAZINE
Feestgerechten
vegan gezond & lekker
Champignonsoep als voorgerecht
Nu ben ik een echte fan van soep op 2 soortjes na en dat zijn de erwten en bruinen bonen soep. Vorig jaar heb ik een overheerlijke champignonsoep gemaakt met tijm en een sjalotje. Dit gaf net een extra twist. Daarbij serveerde ik plakjes crunchy stokbrood (zelf gebakken) ingesmeerd met verse knoflook. Een heerlijk soepje als tussendoortje, wat lekker vult waardoor je niet geneigd bent te blijven snoepen van al het lekkers wat de gehele dag door langs komt.
TIJD 0:30 | VOORBEREIDING 0:10 | LEVEL: MAKKELIJKE | AANTAL PERS 4-6
​
Smelt boter in een grote pan en voeg de champignons toe. Bak de champignons voor ongeveer 5-7 minuten goudbruin. Breng ze op smaak met zout en peper. Verwijder daarna ongeveer 1 kopje champignons en bewaar deze.
​
Voeg aan de gebakken champignons de sjalotjes en de knoflook toe en bak ze ongeveer 1 minuut mee. Voeg de tijm en groentebouillon toe en laat 8-10 minuten sudderen, de champignons moeten zacht zijn. Als de champignons goed zacht zijn gaan we het pureren. Gebruik hiervoor een staafmixer, of werk in batches in een gewone blender. Pureer de soep tot een gladde massa. Na het pureren schep je de room er doorheen. Let op! Breng de soep niet meer aan de kook om schifting van de room te voorkomen.
​
Serveer de soep uit in mooie feestelijk kommen en verdeel de champignons, die je apart gehouden hebt, over de soep. Dit voorgerecht is prima te combineren met knoflook brood uit de oven.
Ingrediënten
25 gram roomboter
250 gram gesneden cremini-paddenstoelen
50 gram gesneden shitaake paddestoelen
1 sjalot, gehakt
2 knoflookteentjes, gehakt
1 theelepel. gedroogde tijm
1 lt. groentebouillon
100 ml room (mag ook slagroom zijn)
Snufje zout
Vers gemalen zwarte peper
​
​
BRON VAN HET RECEPT ETHAN CALABRESE