top of page
Ontspanning

Kleine pauzes om te ademen

ademen om ruimte te creëren

Er is geen enkele plek, die een persoon kan vinden, dan de rustige en vredevolle retreat van haar eigen ‘mind’. Dus zorg dat je jezelf dit retreat op regelmatige basis gunt om je te vernieuwen.

-Marcus Aurelius-

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat mediteren zoveel goeds met zich meebrengt. Voor mij een reden om er in dit blog eens extra aandacht aan te besteden. Ik sta telkens weer versteld wat zelfs een paar eenvoudige ademhalingsoefeningen kunnen doen. Gewoon, door heel simpel in en uit te ademen

SlowBeauty_Lifestyle_Happy_Day

*Gestrest?      Adem in. Adem uit

*Bezorgt?       Adem in. Adem uit

*Te veel?        Adem in. Adem uit

*Verward?      Adem in. Adem uit

*Uitgeput?     Adem in. Adem uit

 

Ademen is de normaalste zaak van de wereld. We doen het om te kunnen leven. Maar als je er echt eens stil bij staat en er een 'moment' van maakt waarin je alleen maar ademt, creëer je al ruimte voor het geen wat je op dat moment nodig hebt zoals bijvoorbeeld helderheid over een idee, het nemen van een pauze voordat je ergens op reageert of zorgen dat je geen ergernis meer hebt als je in de file staat.

 

Als je meditatie hocus pocus of wousie vind, denk er dan nog maar eens goed over het onderstaand na! 

Ik heb op 'het net' ooit eens een artikel gelezen waarin een manager zegt dat door het mediteren zijn stressniveau, veroorzaakt door het eisen pakket wat zijn baan met hem meebrengt, reduceert. Door het mediteren weet hij bepaalde zaken op een andere manier te benaderen waardoor hij de focus kan leggen op issues die belangrijker zijn. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat mediteren veel voordelen oplevert voor je lichaam en je mind.  Maar wat dacht je van het feit dat het ook bijdraagt aan de vertraging van het verouderingsproces? Om je tot een meditatie aan te zetten heb ik 4 punten op een rijtje gezet voor je.

Plan het;

Zet een alarm op je telefoon op een voor jou geschikt moment, voor een pauze van 10 tot 20 minuten. Als je dit plant is het makkelijker om het in je dagelijkse routine toe passen.

 

Gebruik een app;

Tegenwoordig heb je een aantal prachtige apps die je tijdens een meditatie begeleiden. Vooral als je start met mediteren is dit een heel fijn hulpmiddel. Er zijn zelfs apps waarbij je een keuze kan maken qua tijd.

 

Ochtend Ritueel;

Als echte Early Riser vind ik het een feestje om in de ochtend mijn meditatie momentje te pakken. Zelf doe ik dit ongeveer 20 minuten. Zie het als je andere gezonde gewoontes binnen je lifestyle. Een bepaald ritueel in de morgen helpt je in wat je gedurende de dag nodig hebt om iedereen om je heen de aandacht te geven die ze van je vragen.

 

Tussendoor;

Ik kan me voorstellen dat je op je werk niet snel denkt aan het doen van een kleine meditatie sessie. Toch adviseer ik je het eens te proberen. Dit kan op een hele simpele manier door je te concentreren op je ademhaling. Probeer deze gedurende een aantal minuten eens naar beneden te krijgen. Dus ademen vanuit je buik. Door hier mee bezig te zijn merk je dat je hoofd echt leeg raakt waardoor er weer ruimte is voor meer heldere momenten.

 

Probeer het gewoon eens uit om te kijken wat het voor je doet. Niet 1 dag maar voor bijvoorbeeld 14 dagen. Het kan ook zijn dat het woord meditatie je tegen staat omdat het echt te zweverig voor je klinkt. Geeft het een andere naam zoals bijvoorbeeld jouw #SlowBeautyMoment of Mindfulness training of heel simpel een adempauze.

 

Ik ben heel benieuwd naar je ervaring. Heb je er ruimte door gekregen, werd je kalmer of meer helder, of heb je er meer energie door gekregen? Misschien heb je zelfs wel gemerkt dat je vaker met een glimlach de dag door gekomen bent. Herken je één van deze dingen? Dan zou ik hier zeker mee doorgaan.

XOXO Mariska

Founder SlowBeauty #Moments

bottom of page