top of page
Peelingbehandeling

Beauty #Moments 

bodyscrub

Huidverzorging moet niet moeilijk zijn. Hoewel het belangrijk is, staat het voor veel mensen niet bovenaan hun lijstje met dingen die ze moeten doen. Hoe fijn is het als je van de verzorging van je huid een routine maakt? Routines die dagelijks of meerdere malen per week terugkomen. We hebben allemaal gehoord van het belang van goed scrubben, vooral als het om je huid gaat. Maar heb je er ooit echt een geprobeerd?

lees ook

 mediteren & bewegen
IN MINDFULL #MOMENTS . MEDITATIE
Zitmeditatie

HOE TOE TE PASSEN

Pas de ochtend scrubs toe in je normale doucheroutines voor twee of drie keer per week. Als je onder de douche staat, bevochtig je het hele lichaam en plaats dan een ruime hoeveelheid scrub in je hand. Begin onderaan en masseer een seizoensgebonden scrub over je hele lichaam, gebruikmakend van een cirkelvormige beweging met zachte druk op alle gebieden, uitgezonderd de ruwere gebieden, zoals de knieën en ellebogen, die je met wat meer druk mag behandelen. Scrub van links naar rechts gedurende een over je buik, zodat je synchroon loopt met de natuurlijke stroom van je spijsvertering. Zodra je het gebied rond je hart bereikt, ga je verder omhoog naar het gebied rond je borst, die met wat extra druk behandeld mag worden. Dan ga je verder naar je nek, nog steeds met die cirkelvormige beweging. 

Na het scrubben van je lichaam breng je een body olie aan die, omdat de huid poriën goed openstaan, optimaal in de huid kan trekken waardoor de werkzame bestandsdelen hun werk goed kunnen doen. Vergeet niet om extra hoeveelheden water te drinken op de dagen dat je scrubt, omdat je de huid aanmoedigt om nieuwe huidcellen aan te maken waarbij je wilt dat ze van binnenuit worden gevoed. Live your life inside out

 

(Let op, deze adviezen zijn voor een body scrub die op een natte huid plaatsvindt) 

BODY SCRUB

Scrubben is het diep reinigen van de huid. Het scrubben onder de douche stimuleert de lymfeklieren, verwijderd dode huidcellen, zorgt voor een gladde en zachte huid en wekt de zintuigen.  Het elimineert gifstoffen en zorgt ervoor dat je 'mind' helder en fris wordt; het breekt vetweefsel af en ondersteunt bij de vermindering van ouderdomsvlekken op de huid. Het helpt ingegroeide haartjes te voorkomen, vermindert stress omdat de bloedcirculatie door het scrubben verhoogt en creëert ook nog eens een stralende, gezonde huid. 

 

bottom of page