top of page
o-TAN-LEGS-facebook.jpg

Beauty #Moments 

Jezelf masseren

De huid is je grootste orgaan van het lichaam en vraagt er om,  aangeraakt te worden. Meer dan vijf miljoen gevoelscellen reageren op iedere aanraking. Huidcontact stimuleert de zenuwuiteinden, die op hun beurt signalen zenden naar de hersenen en daar wordt vervolgens van alles in gang gezet, de productie van endorfine bijvoorbeeld (het gelukshormoon). Door die endorfine ga je je prettig voelen. Maar endorfine zet ook genezende processen in werking. Het hormoon stimuleert bijvoorbeeld het immuunsysteem, de spijsvertering en de stofwisseling. Het bevordert de doorbloeding en het zorgt voor een diepere ademhaling. Het bloed neemt meer zuurstof op en de spieren ontspannen zich. Kortom, genoeg redenen om zelf massage meerdere malen per week in je dagelijkse routine op te nemen

lees ook

 beauty #moments in de morgen
mediteren & bewegen
Zitmeditatie

Omdat onze huid poreus is, absorbeert het veel van de ingrediënten die we erop aanbrengen, dus het is belangrijk dat we waar mogelijk producten gebruiken die natuurlijke en / of biologische ingrediënten bevatten. Zelf-massage is uitstekend voor de algehele gezondheid en het welzijn, vermindert angst, kalmeert de zenuwen, maakt gewrichten soepel, verbeterd de huid en maakt het zacht en soepel, verbetert en verdiept de slaap, verbetert de bloedsomloop, verbetert de mentale ongevoeligheid, voedt de huid en weefsels en zorgt ervoor dat gifstoffen uit het lichaam afgevoerd worden. 

HOE WERKT HET

Voor de zelf-massage in de ochtend gebruiken we de traditionele Ayurvedische zelf-massage, die bekend staat als Abhyanga. Deze variatie moet elke dag na het douchen worden beoefend, met behulp van een kleine hoeveelheid body olie, die je na de massage op de huid laten zitten. 

Als je een meer uitgebreide versie van deze massage wilt uitproberen in de avond, dan kan dat met een hoofdmassage en laat je de olie gedurende de nacht in je haar zitten en gebruik je meer olie voor de huid. Wij raden aan om de avondversie van deze massage, in de herfst en winter periode, meerder malen per week toe te passen. In het voorjaar en de zomer is één maal per week voldoende. Wat belangrijker is, is dat de massage met aandacht gedaan wordt. Op de #moments, je deze massage toepast doe dit dan met positieve, liefdevolle en ondersteunde gedachtes. Deze massage is een geweldige kans om je lichaam beter te leren accepteren zoals het is. 

1. Verwarm de olie door,  het flesje onder warm water te houden, of door het te verwarmen in je handen. Gebruik een hoeveelheid aan olie zodat het goed in je huid trekt en geen residu achter laat. Het is bedoelt als een lichte massage en de bedoeling dat je kleren aan kunt zonder dat de olie in je kleding trekt. 

2. Masseer zachtjes je gezicht en oren waarbij je extra aandacht besteed aan het gebied onder en achter de oren en de slapen. Gebruik je vingertop om een kleine hoeveelheid olie bij de ingang van je oor aan te brengen. 

3. Masseer de voor en achterkant van je nek waarbij je de palm van je hand gebruikt. 

4. Masseer je armen en gebruik circulerende bewegingen bij de schouders en ellebogen en bewegingen van boven naar benen op de armen. 

5. Masseer je borst en maag, met een rechte op en neer beweging over je borstbeen, en een zachte met de klok mee draaiende beweging over je buik. Ga terug naar je thoraxgebied (je hart en longen) en maak, met een beetje extra druk, een extra cirkelvormige beweging met de klok.

6. Breng een beetje olie aan op je beide handen, ga dan naar je rug en ruggengraat, masseer voorzichtig op van boven naar onder, op en neer zo ver je kunt maar zonder te in te spannen.

7. Masseer je benen krachtig, met cirkelvormige bewegingen aan je enkels en knieën, en op-, en neerwaartse bewegingen op je schenen, kuiten, hamstrings en dijen

8. Besteed extra tijd aan je voeten. masseer, met de palm van je hand,  heen en weer over de zolen van je voeten en tenen.

9. Laat een dun laagje olie op je lichaam achter, want het is goed voor je huid en je spieren, gedurende de dag.

Live your life inside out!

bottom of page