top of page

Summer Vibes

echt genieten van de zomer
IN SLOWBEAUTY MAGAZINE.JOUW #MOMENTS.#MOMENTS OF HAPPINESS.

Als kind kon ik nooit wachten tot  aan de zomervakantie. Het betekende voor mij vrijheid. Geen school, geen huiswerk of examens of vervelende leraren. Het was tijd voor plezier, veel buitenspelen bij vriendinnetjes logeren of opa en oma. En dan die vakantie in het vooruitzicht, je koffer pakken, met mama inkopen doen voor de reis. En eenmaal op de bestemming heel veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.  

Waarom voelt de zomer nu zoveel anders dan vroeger. Wat is er veranderd? Ligt het aan mij? Ben ik veranderd?  Ik denk dat na het lezen van bovenstaande alinea wij allemaal volmondig ‘ja’ kunnen zeggen.

We zijn gestopt met kind zijn en ik denk niet dat ik nu nog zomaar 3 maanden achter elkaar vrij kan en wil nemen om te doen wat ik waar ik zin in heb. Net als toen ik kind was. Tenzij ik natuurlijk een sabbatical neem. Ik kan er voor kiezen om in de middag van het zonnetje te genieten maar dat betekend dat ik in de avond mijn werk inhaal. Ben ik dan te druk om echt van de zomer te kunnen genieten?

Maar hoe zit het dan met die zingende merels waar ik de hele dag van geniet. Of het feit dat ik met mijn laptop onder de grote parasol kruip om buiten te werken. Mijn lange zomerse wandelingen, met mijn twee trouwe viervoeters, in het prachtige bos waar ik uren kan genieten. Of aan de Maas zitten, aan één van de talloze kleine strandjes, waar mijn tenen een spel met het zand spelen, het kabbelende water als rustgevende muziek in mijn oren klinkt waardoor mijn gedachte weer afdwaalt naar de tijd waarin ik als kind zo van de zomer kon genieten. 

De tijd, hij lijkt zo schaars maar het is juist de magie van de zomer die zorgt voor deze extra kleine maar speciale wondertjes. Geen één simpel moment is kort genoeg of één enkele ervaring zinloos. En hoe de wind aankomende winter zal waaien, de vluchtige schoonheid van zomer zal in een ieders hart blijven hangen als je bereidt bent om stil te staan en rond te kijken.

Ben jij echt te druk om van de zomer te genieten?

Ben je te druk om van het leven te genieten?

Wanneer ga jij beginnen met jouw SlowBeauty Lifestyle

Liefs Mariska

-founder-

bottom of page