top of page
Young-vrouw-in-sun-hat-on-beach, -Jupiter, -Florida, -USA

Veilig genieten van de zon

Het verschil tussen natuurlijk & chemisch

De zon is volop bezig met haar magie door ons te laten genieten van haar warme stralen en vitamine D te brengen. Helaas brengt de zon ook enkele echt ongelukkige bijwerkingen met zich mee, zoals een specifiek deel van ultraviolet (UV) licht dat UVB wordt genoemd. UVB-stralen zijn in het ergste geval verantwoordelijk voor zonnebrand en huidkanker

Daarom is het belangrijk dat we onze huid beschermen en de beschermer is zonnebrandcrème! In dit artikel leg ik je uit waarom zonnebrandcrème essentieel is voor de huidverzorging en waarom het juist nu in het zomerseizoen extra belangrijk is om aandacht aan te besteden! In dit artikel schets ik het verschil tussen een tussen minerale zonnebrandcrème en een chemische zonnebrandcrème.

Jezelf mooi eten.png

En een kleine spoiler – ik houd niet echt van 
chemische zonnebrandcrème, en dit is de reden!

Wat is nu het verschil tussen minerale zonnebrandcrème en een chemische zonnebrandcrème? Het belangrijkste verschil tussen de twee producten is hun ingrediëntenlijst, het effect en de beschermingsprocessen. 

1. De formule 
Minerale zonnebrandcrèmes geformuleerd met natuurlijke minerale filters zoals zinkoxide en/of titaniumdioxide. Deze ingrediënten zijn toegestaan in de gecertificeerde cosmetica en huidverzorgingsproducten. Het SPF30-product uit de SlowBeauty #Moments huidverzorging collectie bevat zinkoxide. Dit ingrediënt helpt de huid te reflecteren en te beschermen tegen de UVA en UVB-stralen. Synthetische zonnebrandcrèmes maken gebruik van chemische verbindingen die in het laboratorium worden gemaakt – je zult veel complexe en moeilijk leesbare ingrediënten op de verpakkingen terugvinden, die hun werk doen en bescherming bieden tegen de zon. 

2. De functie 
De minerale zonnecrème vormt een beschermende laag die helpt om het zonlicht van de huid af te weerkaatsen. Het helpt om zowel UVA als UVB-stralen te reflecteren! De chemische zonnebrandcrème zet het zonlicht echter om in warmte doordat de zonnebrandcrème door de huid wordt opgenomen. Waardoor ze mogelijk meer irriterend zijn en niet geschikt voor de gevoelige huid. De SPF's beschermen ofwel tegen UVA of tegen UVB-stralen. 
Het beschermingsproces voor synthetische zonnebrandcrème is 
chemisch, maar voor de minerale zonnebrandcrème is het een fysiek proces.

3. Hoe lang werken ze 
De Mineral zonnebrandcrème werkt zolang het op de huid zit, dus ze hebben een lange beschermingsduur! De chemische zonnebrandcrème wordt echter door de zon aangetast en moet daarom om de twee uur opnieuw op de huid worden aangebracht. 

Terug naar de SPF 30 – het biedt een hoge bescherming omdat het de UVA en UVB-stralen weerkaatst. UVA-straling helpt de huid sneller te verouderen en zorgt voor rimpels. UVB is degene die brandwonden veroorzaakt. Zinkoxide is het verantwoorde ingrediënt dat de huid helpt beschermen en een beschermend laagje vormt. Zinkoxide maakt de huid echter lichter omdat deze wit is, daarom helpt de toegevoegde tint SPF om te mengen met de huidskleur. SPF helpt de huid te hydrateren, omdat het omega-rijke duindoorn en hyaluronzuur bevat. 


De SlowBeauty #Moments benadering! 
Sunscreen SPF30 van SlowBeauty #Moments is een Minerale Zonnebrandcrème en is ECOCERT COSMOS Certified. Omdat het is gemaakt met minerale filters, was het een uitdaging om een formulering te vinden die prettig in gebruik is en geen witte zweem achterlaat. Daarom heeft de productie van het product vele jaren geduurd om de juiste formule te creëren! 

Hoe te combineren met de dagelijkse verzorging Combineer de Tinted Sunscreen SPF30 met andere dagelijkse huidverzorgingsproducten uit ons assortiment zoals een van onze vochtinbrengende gezichtscrèmes zoals de Light Moisturizing Day Cream of de Anti-Age Day Cream. Voor extra bescherming kan de Antioxidant Ginkgo Gel Booster met een paar druppels, gecombineerd worden met de gezichtscrème. Deze booster helpt de schade, veroorzaakt door vrije radicalen, te minimaliseren en de huid te beschermen tegen vervuiling of andere omgevingsfactoren. Dé beste combinatie om anti-aging tegen te gaan!

Geniet van de zomer en bescherm je huid goed!

XOXO Mariska
Van SlowBeauty #Moments

bottom of page