top of page
BLIJF UIT DE ZON DAG.jpg

De zon is wel goed voor ons

van verliezen van vet tot snackaanvallen

De laatste jaren wordt er veel gezegd over de gevaren van de zon. Maar is het wel zo goed om de zon te mijden? Is het niet heel belangrijk om voldoende zonnestralen tot ons te laten komen. Vitamine D, ook wel de vitamine van de zonnestralen genoemd, wordt door het lichaam aangemaakt bij voldoende blootstelling aan de zon en kan ingenomen worden door middel van bepaalde voeding en supplementen. Onderzoek toont aan dat deze vitamine je beter beschermt tegen verschillende ziektes en je immuunsysteem een boost geeft. Maar dit zijn niet de enige gezonde voordelen van vitamine D, zo bewijst het onderstaande rijtje.

1. Astma aanvallen verminderen

Uit een recent onderzoek van de Queen Mary University in Londen blijkt dat het slikken van vitamine D naast standaard medicijnen voor astma het risico van ernstige astma-aanvallen vermindert. Het onderzoek toont aan dat het aantal astma-aanvallen daalde van 6 procent naar 3 procent. Dat is maar liefst de helft minder astma aanvallen. Thanks zon!

2. Vetopslag tegen gaan

Vitamine D zorgt ervoor dat elke cel in je lichaam goed kan functioneren, vetcellen inbegrepen! Je cellen weten dan door middel van seintjes naar de hersenen of ze vet moeten kwijtraken of juist vet moeten opslaan. Vitamine D zorgt er ook voor dat je genoeg calcium in je lichaam hebt, waardoor je minder vet opslaat.

3. Snack aanvallen verminderen

Als je genoeg vitamine D binnenkrijgt zul je minder last hebben van irritante cravings. Je hersenen hebben namelijk vitamine D nodig om deze snackaanvallen in bedwang te kunnen houden. Eet daarom genoeg producten waar vitamine D in zit en vul dit aan met de aanbevolen 1200 milligram in Vitamine D supplementen.

4. Sterkere botten en tanden

Door het binnenkrijgen van genoeg vitamine D kan je lichaam meer calcium opnemen, en dit zorgt voor sterkere botten en tanden. Vooral voor mensen die last hebben osteoporose, botbreuken en andere fracturen is het aan te raden om genoeg vitamine D supplementen te slikken.

Hoe krijg je genoeg vitamine -D- binnen?

Twintig minuten blootstelling aan de zon per dag is een aanbevolen hoeveelheid om genoeg vitamine D binnen te krijgen, maar velen van ons komen hier niet aan. Er is gewoonweg niet genoeg zon in ons koude kikkerlandje en we zitten meestal het grootste gedeelte van de dag binnen. Je kunt er dan voor kiezen om supplementen te slikken of voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamine D, zoals: vis, eieren, melk(poeder), varkensvlees, champignons en ricotta.

Als zonaanbidster ben ik heel blij met deze uitkomst

En nu: naar buiten om te genieten van de gezonde zon

Enjoy :-) Ester

lees ook

duurzame schoonheid
IN SLOWBEAUTY MAGAZINE.BEAUTY TALK.
bottom of page