top of page

Moeder, onbaatzuchtig & sterk, een dag speciaal voor haar


Moederdag; Is dat niet bijzonder dat er een dag is waarin alle vrouwen die ons opgevoed hebben, geëerd worden? Al die geweldige moeders die hun leven gewijd hebben aan het opvoeden van hun kinderen. Onbaatzuchtige en sterk, alle ballen hoog houdend. Een snelle kanttekening;


toen ik gisteravond begon met het schrijven van dit blog, was de intentie om te schrijven over de leuke zijde van moeders, maar toen ik aan het nadenken was over al die sterke moeders om me heen realiseerde ik me dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om de naam “moeder” te dragen. Er zijn moeders die hard hebben gevochten omdat ze onvruchtbaar bleken te zijn, een miskraam gehad hebben of zelfs in het ergste geval een kind verloren hebben. No matter what…… vandaag is een dag voor alle moeders.


Jij bent de beste!

Zelf heb ik geen kinderen. Maar uit de verhalen van mijn vriendinnen, weet ik zeker dat alle moeders soms last hebben van een onzeker gevoel. Zo een gevoel van, ik ben niet goed genoeg. Bewust gekozen voor kinderen maar daarnaast ook willen werken. Ik weet nog dat 1 van mij vriendinnen zei het zo lastig te vinden als haar kinderen haar vastpakken op het moment ze weg wilt gaan en ze roepen; mama blijf alsjeblieft thuis! Maar ze doet het zo goed! Uitleggen waarom ze wil werken en waarom er centjes moeten komen. Zelfs toen de kinderen naar de basisschool gingen nam ze de moeite om op geregelde basis lieve briefjes in de broodtrommeltjes te doen. Moeder zijn is niet makkelijk en je bent constant bezig om het zo goed mogelijk voor je kinderen te doen.


SlowBeauty Time.

Door mijn vriendin is het besef nog groter geworden dat het juist voor moeders, die ook een carrière hebben, zo belangrijk is om ook tijd voor jezelf in te lassen. Zelf ben ik, als zakenvrouw, en als echte ambassadrice van de SlowBeauty Lifestyle ervan overtuigd dat die kleine momenten voor jezelf een “must do” zijn. En moederdag is hier een typisch voorbeeld van. Een dag waarin jij alles mag en niks moet, een dag waarop je cadeautjes krijgt van je kinderen waarmee ze je laten zien dat jij het belangrijkste in hun leven bent. Cadeautjes die vaak in het teken staan van “MeTime”.


Ik wens alle moeders een hele mooie, zonnige en relaxte moederdag toe.


XOXO Mariska

Is living the SlowBeauty Lifestyle

bottom of page