top of page
Ontspannen buiten

Seizoenen komen en gaan

de natuurlijke ritmes - inleiding

Laten we eens beginnen om naar seizoenen te kijken als een staat van zijn, gevoel en denken in plaats van dat het een tijd van het jaar is. Onthoud dat Slow Beauty alles te maken heeft met het meebewegen op je eigen innerlijke ritme die wel of misschien niet corresponderen met de tijd van het jaar die onze kalender weergeeft.

De interne seizoenen hebben betrekking op de kwaliteiten van de seizoenen zoals wij ze kennen en waaraan wij gewend zijn. Wij hebben onze eigen unieke cycles en fases in het leven. Soms, zijn we melancholiek, wat in een winterseizoen thuis hoort; op andere momenten begeven we ons in een extreme expressiviteit  die vaak tot uiting in het voorjaar komt. Om dit te erkennen, is het is zo belangrijk dat we het seizoen waarin we ons bevinden identificeren en ons eraan houden.

 

Als dit esoterisch klink, maak je geen zorgen! Dit 1ste artikel uit een reeks van 5 helpt je de kwaliteiten te identificeren die elk seizoen uitdrukt, zodat je het gemakkelijk kunt gebruiken wanneer dat van toepassing is. Leven en verbonden zijn op deze manier helpt ons om de cycli van het leven en onze plaats erin op elk gegeven moment te internaliseren. Door dit te doen, beginnen we te begrijpen dat verandering onvermijdelijk, belangrijk en noodzakelijk is voor voortdurende groei. Het herinnert ons er ook aan dat de fases tijdelijk van aard zijn, wat ons openstelt voor een gezondere, ruimdenkende 'dit zal voorbijgaan' mentaliteit. Het bevrijdt ons van vastzittende oude gewoontes. We kunnen stoppen om ons vast te houden aan deze vastgeroeste emoties. Deze vastgeroeste emoties moeten eerst afgeleerd worden waardoor je een punt creëert om weer omhoog te klimmen. Het is de wet van de zwaartekracht. 

Deze seizoensgebonden attributen zijn geïnspireerd op de uitoefening van de Chinese geneeskunde, die zich richt op de elementen, en de Indiase uitoefening van Ayurveda, die gericht is op onze individuele lichaamsbouw. Beide zijn seizoensgebonden en richten zich op het balans en onbalans die elk seizoen bevat, evenals de kwaliteiten en essenties van elk seizoen. Afstemmen op de cycli, helpt ons bewust te worden van onze eigen natuurlijke ritmes. Zoals de seizoenen heeft ons eigen natuurlijke ritme eveneens unieke kwaliteiten, attributen, essenties en tendensen die, wanneer ze begrepen worden en synchroon zijn, hulp en ondersteuning bieden aan een gezonde mind, body en spirit. 

Door de patronen van jouw innerlijke natuurlijke ritmes te identificeren en te begrijpen, zal het leven van een SlowBeauty Lifestyle je meer verdieping geven, krijg je meer zelfacceptatie en stelt je in staat te connecten met jouw natuurlijke innerlijke ritmes. Voor elke seizoen is het belangrijk om je op twee hoofdzaken te concentreren:

Het doel; wat ons helpt te identificeren waar wij tijdens elk seizoen precies naar streven.

Obstakels; die in verband staan met elk seizoen.

Stel jezelf eens voor als een danser, soepel en gracieus, terwijl je je een weg door de seizoenen baant, een innerlijk leven ontwerpend door te proeven, voelen, bewegen en ervaren waardoor je een persoonlijke schoonheidsstandaard ontwikkeld.

lees ook

 vrouwendag 2023
Vrouwelijke vrienden

lees ook

  zomer ritme

lees ook

 najaar ritme
Herfst Picknick
bottom of page